ΥΛΙΚΑ
500gr. κιμά χοιρινό
500gr. κιμά μοσχαρίσιο
1 φλ. του τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλ. του τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/4 φλ. του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 κ. σούπας δυόσμο
1/2 κ. σούπας κανέλα
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
μπόλια αρνιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τη μπόλια με κρύο νερό και ξίδι και την αφήνουμε σε χλιαρό νερό να μαλακώσει.
Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και τα αφήνουμε περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο.
Ανοίγουμε τη μπόλια, την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια περίπου 12 x 12 εκ. και σε κάθε κομμάτι μπόλιας χωρίζουμε το μείγμα του κιμά.
Τυλίγουμε το κιμά με τη μπόλια, και τοποθετούμε τις σεφλατιές στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον.
Ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο φούρνο 20-30 λεπτά περίπου.
Σερβίρονται ζεστές με λεμόνι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και κρεμμύδι.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
9 σχόλια:
τις έφτιαξα ήταν φοβερές.
πήρα όλα τα υλικά και τις φτιάχνω τώρα
πάντα ήθελα να ήξερα πως να τις έφτιαχνα και σήμερα είναι μια καλή ευκαιρία.
Καλή ευκαιρία για ένα ωραίο γεύμα με σεφταλιές.
kales kypriakes seftalies
πρέπει να είναι η παραδοσιακη συνταγή,γιατί όλα τα υλικα δείχνουν αυτό.
άλλη μια καλή συνταγή
ωραία συνταγή
emeis sth kypron exoume oraies ebneyseis polles fores kai eseis vlepw tis timaten me to kaluteron dunaton tropon
Δημοσίευση σχολίου