Spring Rolls

ΥΛΙΚΑ

300gr. χοιρινό κιμά
500gr. λάχανο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 πράσα ψιλικομμένα
100gr. τοματάκια φρέσκα
1 κύβο λαχανικών
100gr μαργαρίνη
2-3 σταγόνες ταμπάσκο κόκκινο ή πράσινο
λίγη ζάχαρη
1 κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
αλάτι, πιπέρι
500gr. φύλλο κρούστας


Σως για τα spring Rolls

1/4 της κούπας σως σόγιας
1/4 της κούπας νερό
2 κουτ. της σούπας corn flour
2 κουτ. της σούπας ξύδι ρυζιού
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κουτ. της σούπας ζάχαρη

Αναμιγνύουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το corn flour και βράζουμε για περίπου 4-5 λεπτά. Έπειτα, διαλύουμε το corn flour σε λίγο νερόκαι το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε στην φωτιά για περίπου 1 λεπτό (έως ότου δέσει η σάλτσα).


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε την μαργαρίνη, και σωτάρουμε για περίπου 10 λεπτά τον κιμά, το κρεμμύδι και τα πράσα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το λάχανο, τα τοματάκια, τον μαϊντανό, τον κύβο λαχανικών, ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και λίγο νερό.

Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε ορθογώνια μεγέθους περίπου 8 Χ 16 εκ., βάζουμε 1 κουταλιά από το μίγμα, διπλώνουμε σε ρολάκια (κλείνουμε τα πλαϊνά προς τα μέσα ωστε να μην φύγει η γέμιση), βουτυρώνουμε και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Περιχύνουμε με την σως και σερβίρουμε ζεστά. Εναλλακτικά, σερβίρουμε την σαλτσα σε ξεχωριστό μπωλάκι.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

φοβερά τα spring rolls

Ανώνυμος είπε...

θα τα φτιάξω αλλα όχι κάποια στιγμή αλλά σήμερα.

pelagia είπε...

Παιδιά το αποκρεάτικο σκηνικό της σελίδας μου αρέσει τόσο μα τόσο.

Pansofix είπε...

τα λατρευω τα spring rolls δεν τα εχω φτιαξει ποτε μονο σε κινεζικο τα εχω φαει αλλα τωρα που εβαλες τη συνταγη θα την αποθηκευσω!!!

Ανώνυμος είπε...

ωραίες μάσκες

andriana είπε...

φαντασμαγορικά τα spring rolls

Fevronia είπε...

Spring rolls καταπληκτικα και διαφορετικά.