ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ

500gr. κιμά χοιρινό
500gr. κιμά μοσχαρίσιο
1 φλ. του τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλ. του τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/4 φλ. του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 κ. σούπας δυόσμο
1/2 κ. σούπας κανέλα
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
μπόλια αρνιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τη μπόλια με κρύο νερό και ξίδι και την αφήνουμε σε χλιαρό νερό να μαλακώσει.

Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και τα αφήνουμε περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο.

Ανοίγουμε τη μπόλια, την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια περίπου 12 x 12 εκ. και σε κάθε κομμάτι μπόλιας χωρίζουμε το μείγμα του κιμά.

Τυλίγουμε το κιμά με τη μπόλια, και τοποθετούμε τις σεφλατιές στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον.

Ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο φούρνο 20-30 λεπτά περίπου.

Σερβίρονται ζεστές με λεμόνι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και κρεμμύδι.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τις έφτιαξα ήταν φοβερές.

Ανώνυμος είπε...

πήρα όλα τα υλικά και τις φτιάχνω τώρα

pelagia είπε...

πάντα ήθελα να ήξερα πως να τις έφτιαχνα και σήμερα είναι μια καλή ευκαιρία.

Fevronia είπε...

Καλή ευκαιρία για ένα ωραίο γεύμα με σεφταλιές.

Ανώνυμος είπε...

kales kypriakes seftalies

paulina είπε...

πρέπει να είναι η παραδοσιακη συνταγή,γιατί όλα τα υλικα δείχνουν αυτό.

Ανώνυμος είπε...

άλλη μια καλή συνταγή

Ανώνυμος είπε...

ωραία συνταγή

Ανώνυμος είπε...

emeis sth kypron exoume oraies ebneyseis polles fores kai eseis vlepw tis timaten me to kaluteron dunaton tropon