ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο (περίπου 1.5 kgr)
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πράσινη
2 καρότα
1 κουτί μανιτάρια μεγάλο
μαϊντανό
2 φλ. ρεγκάτο
2 αυγά
1 κρόκο αυγού
2 φύλλα σφολιάτας
1/3 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
σουσάμι
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το κοτόπουλο 45-60 λεπτά (έως ότου μαλακώσει) με το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και στην συνέχεια το ξεκοκαλίζουμε και το ψιλοκόβουμε.
Έπειτα καίμε το λάδι σε ένα βαθύ σκεύος και σωτάρουμε τις πιπεριές, τα καρότα και τα μανιτάρια κομμένα σε μπαστουνάκια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε τα 2 αυγά ελαφρά και τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε το 1 φύλλο σφολιάτας σε ταψί, ρίχνουμε μέσα την γέμιση (χωρίς να την απλώσουμε), σκεπάζουμε με το 2ο (δευτερο) φύλλο και ενώνουμε τις άκρες, σχηματίζοντας έναν κόθρο για να μην φύγει η γέμιση και φτιάχνουμε ένα μπουρέκι. Με ένα πιρούνι τρυπάμε σε διάφορα σημεία το πάνω μέρος της σφολιάτας (για να μην παραφουσκώσει στο ψήσιμο).
Αραιώνουμε τον κρόκο αυγού με λίγο νερό και ανακατεύουμε ελαφρά. Με ένα πινέλο αλοίφουμε την επιφάνεια της σφολιάτας και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30-45 λεπτά (έως ότου ροδοκοκκινίσει το φύλλο).
10-12 μερίδες
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
17 σχόλια:
oraiao to kotoboyreki mou arese apo th proth stikgmh.
είναι αρκετά γευστικό και πικάντικο
πολλά και ωραία υλικά συνοδεύουν το κοτόπουλο.
Σε λίγο αρχίζει η προετοιμάσια για τη κατασκευή του.
ένα εύκολο και γρήγορο μέρος ένος μενού.
καλό και εύκολο.
απόψε θα το δοκιμάσω και εγώ.
μου έγινε ένα γλύκισμα μπράβο πιπέρι καλή ιδέα.
κοτομπουρέκι για όλες τις περιστάσεις
έξυπνο-γρήγορο-απλό
το έφτιαξα και άρεσε σε όλους μας
εξαιρετική λιχουδιά
έγινε φανταστικό
πολλα και ωραία υλικά έχει η συνταγή με το κοτομπουρέκι.
είμαι κουζίνα και δοκιμάζω τη συνταγή,για να δούμε....
einai fotia opoios to ftiaxei tha to kataeyxarisththei.
super suntagh
Δημοσίευση σχολίου