- 250gr. ζυμαρικά φουζίλι (βιδάκι)
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
- 10 ελιές καλαμών
- 1 κουταλάκι κάπαρη
- ½ αγγούρι κομμένο σε φέτες λεπτές
- 3 κουταλιές μαγιονέζα light
- 3 κουταλιές γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
- 3 κουτ.γλυκού χυμό λεμονιού
- 1 κονσέρβα τόννου (σε νερό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στη συνέχεια τα σουρώνουμε. Σε ένα μπωλ τοποθετούμε τα ζυμαρικά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη κάπαρη, τις ελιές, τις πιπεριές και το αγγούρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Αναμιγνύουμε με προσοχή την μαγιονέζα, το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σως της μαγιονέζας Προσθέτουμε τον τόνο σε κομματάκια και ανακατεύουμε ελαφρά.
- 4 μερίδες
- 250-300 θερμίδες ανά μερίδα
11 σχόλια:
epitelous xana boroume na steiloume mhnymata kokkino piperi.
kai go ta idia epatha
teleia salatoula zymarikon
eixa kai ego provlhma na steilw mhnyma alla de peirazei tora borw na sas pw oti o tonos deinei apithanh geush sth salata me ta zymazrika.
mh milate trome tora....
θα είναι μέσα στις επιλογές μου σίγουρα για τις επόμενες μέρες
kalokaitaki kai mia tetoia salatoula einai oti prepei
einai kalh kai diaititikh syndagh
βλέπω καλές και φρέσκιες συνταγές τελευταία αυτό δείχνει ότι έχετε αρκετό υλικό και σίγουρα θα έχετε σύντομα από τα καλύτερα blog μαγειρικής.
mmmmm h salata exei thema
μια καλή σαλατούλα με πολλές δυνατότητες ακόμα και για ένα καλό τραπέζι
Δημοσίευση σχολίου