- 6 κολοκυθάκια μετρίου μεγέθους
- Τόνος σε κονσέρβα ( νερού )
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα
- 1 φλ. γαρίδες καθαρισμένες
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- χυμός από ένα λεμόνι
- λίγο αλάτι και πιπέρι
- 1 αυγό
- 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
- λίγο μαïντανός και δυόσμος ψιλοκομμένα ( για γαρνιτούρα )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε τα κολοκυθάκια από το εσωτερικό τους και ψιλοκόβουμε την ψίχα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπωλ-εκτός από το αυγό και το λεμόνι-και προσθέτω το ελαιόλαδο στο μίγμα.
Στη συνέχεια γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα αυτό και τα βράζουμε με το ανάλογο νερό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.
Χτυπάμε το αυγό με το χυμό του λεμονιού και λίγο ζωμό από τα κολοκυθάκια. Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο, κουνώντας την κατσαρόλα για να ενσωματωθεί.
Τα σερβίρουμε ζεστά και πασπαλίζουμε με τον μαïντανό και τον δυόσμο. Αντί για τόνο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σκουμπρί σε κονσέρβα.
- 4 μερίδες
- 360-400 θερμίδες ανά μερίδα
17 σχόλια:
polu periergh syntagh
δε την έχω δει ποτέ αλλά σίγουρα είμαι περίεργη να δω τη θα φτιάξω.
μπορώ να πω ότι μου άρεσε αρκετά.
ta agapimena mou kolokuthakia se nees peripeteies skhnotheths to kokkino-piperi.
δροσιστική και καλοκαιρινή η σημερινή συνταγή.
tairiazoun apoluta
eimai etoimh na ta ftiaxw sigoura milame gia epituxia
o tonos exei mia idiaiterh geush eimai periergh na do pws tha kolhsei geustika otan to ftiaxw!
kalh thalasinh salatoula.
να βρω γαρίδες καλές και μετά σας λέω πόσο γρήγορα θα εξαφανιστεί από το πιάτο
αχ Αγγλία κοίτα ωραία πίατα και εμείς να μη μπορούμε να τα φτιάξουμε.
sigoura einai mia salata diaforetikh apo tis synhthismenes giati na mh th dokimasoume.
bravo edw uparxei thema....
sta matisa na dw th kalo exete shmera kai to endiaferon mou auxhthike apo meigma sas einai geustikotato!!!
θαυμάσιο πρώτο πιάτο για ένα καλό τραπέζι.
ta pirounia mas tha paroun xana fotia.
μου άρεσε η γέμιση παιδιά καλή η ιδέα η σημερινή.
Δημοσίευση σχολίου