ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
  • 1 φλ.του τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο ( ωμό )
  • 100 γρ.ζαμπόν χαμηλών λιπαρών κομμένο σε καρεδάκια
  • ½ φλ.τσαγιού αρακάς
  • ½ φλ.τσαγιού καλαμπόκι ( σε κονσέρβα)
  • 1 αγγουράκι κομμένο σε κύβους
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 100 γρ.κεφαλογραβιέρα ( ή τυρί χαμηλών λιπαρών ) κομμένη σε κύβους
  • αλάτι & πιπέρι
  • λίγος μαïντανός ψιλοκομμένος

Για τη σάλτσα
:
  • 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ.σούπας μουστάρδα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το ρύζι με αλατισμένο νερό,μέχρι να μαγειρευτεί al dente. Παράλληλα σε ξεχωριστό κατσαρολάκι,βράζετε σε αλατισμένο νερό τον αρακά για 5΄. Στραγγίζετε το ρύζι και τα λαχανικά,τα περνάτε από κρύο νερό και τα βάζετε σε σουρωτήρι.

Τα τοποθετείτε έπειτα σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το αγγουράκι, το τριμμένο καρότο, το ζαμπόν και το τυρί.

Ανακατεύετε σε ένα μπωλ τη μουστάρδα, το λάδι και το αλατοπίπερο με ένα πιρούνι. Περιχύνετε με τη σάλτσα τη σαλάτα, πασπαλίζετε με τον μαїντανό, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.

  • 2 μερίδες
  • 270-300 θερμίδες ανά μερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: