- 750gr κιμά
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- ¼ φλ. του τσαγιού ρύζι carolina
- 2 κουτ. της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ κουτ. του γκυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- αλάτι, πιπέρι
- 3 κουτ. της σούπας λάδι (για την γέμιση)
- 5-6 φλ. νερό
- ½ φλ. λάδι
- 2-3 κουτ. corn flour
- χυμό από 3 λεμόνια
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το λάδι, λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, τα μυρωδικά, το λάδι για την γέμιση, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά. Πλάθουμε μικρα μπαλάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα που βράζει το νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 25 περίπου λεπτά. 10 λεπτά πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε στην κατσαρόλα και το λεμόνι.
Στο μεταξύ λιώνουμε το corn flour σε μισό ποτήρι κρύο νερό και μόλις τελειώσει η ώρα βρασμού, πριν σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε λίγη από την ποσότητα του corn flour στην κατσαρόλα και ανακινούμε την κατσαρόλα, αφήνοντάς την στη φωτιά να βράσει για 1 περίπου λεπτό και πήζουμε τον ζωμό τόσο όσο το επιθυμούμε.
- 6 μερίδες
- 420-450 θερμίδες ανά μερίδα
14 σχόλια:
ta giouvarlakia mou aresan panta einai isodunama enos kalou xoirinou h mosxarsou kreatos
super να είχα ένα πίατο μόνο.
θαυμάσια γιουβαρλάκια με ονομασία προέλευσης.
κλασική γεύση γεμάτη ποιότητα.
kalh h syndagh an kai xero na ftiaxno giouvarlakia vrika kapoies diafores ,sigoura tha dokimastei se ayth thn ekdoxh rths
akoma kai gia stomaxikous thaumatourgika giouvarlakia mou!
μου άρεσαν ου αρέσουν και θα μου αρέσουν πάντα.
vre ti gouvarlakia solomos eimai funnnn
kalh suntagoula
subathitika ta giouvarlakia einai arketa gnosth syndagh
nostimies einai ta giouvarlakia kai ta keftedakia ego ta ftiaxno mia fora stis 15 meres toulaxiston.
sunithismena ta vouna apo ta xionia epomenh syndagh
εμένα μου θυμίζουν τις ημέρες που είχα προβλημα με το στομάχακι μου ήταν μαλακτικά δε μπορώ να πω
ena piato me polla giouvarlakia einai apolaush.
Δημοσίευση σχολίου