ΣΦΥΡΙΔΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ ΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ
  • 3 ψάρια (σφυρίδα)
  • 250gr πατατούλες στρογγυλές, μικρές
  • 4 μπατζάρια
  • 4 κολοκυθάκια
  • λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. λάδι (για το ψήσιμο)
  • χυμό από 2 λεμόνια (για το ψήσιμο)
  • Αρωματικό λάδι (για το πιάτο)
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το λάδι και το λεμόνι. Καθαρίζουμε τα ψάρια και αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά και εξωτερικά αφού πρώτα τα έχουμε περάσει με ένα πινέλο με το λαδολέμονο.
Ψήνουμε στο grill της κουζίνας ή στα κάρβουνα (αν τα ψήσουμε στα κάρβουνα, καίμε πρώτα καλά τη σχάρα στη φωτιά για να μη μας κολλήσουν τα ψάρια) για περίπου 25 λεπτά και κατά διαστήματα τα περνάμε με το πινέλο, με λαδολέμονο.
Στη συνέχεια βράζουμε τα λαχανικά και τις πατατούλες σε ελαφρά αλατισμένο νερό, και αφού βράσουν τα τεμαχίζουμε σε κύβους (εκτος από τις πατατούλες) και τα περιχύνουμε με λίγο λάδι και λεμόνι.
Τοποθετούμε τα ψάρια σε μεγάλη πιατέλα και ρίχνουμε 2-3 κουτ της σούπας αρωματικό λάδι στο κάθε ένα. Γαρνίρουμε την πιατέλα με τις πατατούλες και τα λαχανικά.

Πως παρασκευάζω το αρωματικό λάδι: Βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι 0.5 lt ελαιόλαδο, 2 κλωνάρια μάραθο, 3 φύλλα δάφνης, 1 κουτ. του γλυκού κύμινο και 1 κουτ. του γλυκού πιπέρι σε κόκους. Τα αφήνουμε σφραγιστά για 15 μέρες και στη συνέχεια σουρώνουμε ώστε να κρατήσουμε μόνο το λάδι. Το χρησιμοποιούμε σε ψάρια ή κρέατα στη σχάρα.

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

megalh kai spoudaia syndagh

Ανώνυμος είπε...

σε όποιον αρέσει η σφυρίδα πρέπει να πει στο κόκκινο πιπέρι ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί τέτοιες συνταγές είναι λίγες σε ποιότητα που κυκλοφορούν στο internet.

mariana είπε...

kalh h syntagh ths sfyridas kai makari na eixame liga xortarika apo to khpo mas.

perl είπε...

h sfyrida exei aristokratikh katagogh xerete gia poious einai?

pantof είπε...

mia polu kalh idea gia to savatokyriako

Ανώνυμος είπε...

sfyrida skoubri kai solomos apothana ola

Ανώνυμος είπε...

kalh orexh ego vrika to proi mia freskotath sfutida kai de sas leo tipota apla na ti dokimasete.

mon είπε...

makari na evriska tha thn eftiaxna kai gw oraios syndiasmos me ta xortarika.

Ανώνυμος είπε...

μια χαρά μου άρεσε η σημερινή σας συνταγή.

paulina είπε...

καλά τα ψαρικά σας πάντα νόστιμα και ιδιαίτερα!

Ανώνυμος είπε...

kai na pou elega pws tha arghsoume na doume sundagh me psaria genikotera kai na pou epesa exw kai me toso kalh syndagh synxarhthria

lena είπε...

exw freska laxanika ti mou leipei h sfurida sundoma tha tairiaxoun kai ta 2 apoluta.

Ανώνυμος είπε...

είναι ωραίο ψάρι η σφυρίδα

menia είπε...

Έχετε μια καταπληκτική σελίδα,καιρό έψαχνα μια σελίδα που να συνδυάζει και μαγειρική και συνταγές πρέπει να πέτυχα διάνα.

Ανώνυμος είπε...

ωραια συνταγη πζιδια καλα τα καταφερατε και σημερα

Ανώνυμος είπε...

sfyridoula mou glukia tha se fao

Ανώνυμος είπε...

fantastikh mou egine ayth h syndagh sas eyxaristw

Ανώνυμος είπε...

μου έχετε ανοίξει τα μάτια με τόση λεπτομέρια που έχουν τα πιάτα σας.

Ανώνυμος είπε...

mia duo treis ta katafera........

Ανώνυμος είπε...

vre paidia oneiremenes geuseis kokkino piperi mou

Ανώνυμος είπε...

tha to ftiaxw de to kruvo na to euxarisththei h oikogeneia.

fani είπε...

kai pali mazi me kati oraies syndages

mikela είπε...

polu oraia h sfurida me liges patatoules kai servirate...