- 1 kgr κιμά μοσχαρίσιο
- 3 κρεμμύδια ξερά, μέτρια, τριμμένα και στραγγισμένα για να φύγουν τα υγρά
- 1 κουτ. του γλυκού πάπρικα γλυκειά
- 1/2 κουτ. του γλυκού πάπρικα καυτερή
- 1/4 φακελάκι τριμμένη φρυγανιά
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα παραπάνω υλικά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, να ενωθούν.
Πλάθουμε σε σχήμα κεμπάπ και τα ψήνουμε στο grill σε αντικολλητικό χαρτί κουζίνας για περίπου 20 λεπτά .
Σάλτσα
- 1 κονσέρβα ψιλοκομμένο τοματάκι
- 1 τομάτα τριμμένη
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- αλάτι
- 1/2 κουτ. του γλυκού πάπρικα γλυκειά
- 1 σφηνάκι λάδι
Σερβίρουμε τα κεμπάπ ζεστά και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Εναλλακτικά μπορούμε να μην ετοιμάσουμε την σάλτσα αλλά να αγοράσουμε πίτες για σουβλάκια (υπάρχουν έτοιμες στην αγορά) και να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε το ελληνικό "hamburger"....το γνωστό σε όλους μας σουβλάκι!
- 10-12 τεμάχια
- 280-320 θερμίδες ανά τεμάχιο
22 σχόλια:
glukia syndagh
το κεμπαπ είναι από τις αγαπημένα μου αν και λίγο δύσκολο να το βρείς στην αγγλία αλλα τι να κάνουμε...
ti geush thee mou
einai apo tis geystikoteres kai paradosiaka nosthmes syndages
sis sis sis kembap
kala ti kainourgia ebneush eixes exthes vrady kokkino piperi?
θα ήθελα κόκκινο πιπέρι να σε ευχαριστήσω για τη καθημερινή σου προσπάθεια να μας δίνεις πάντα τις καλύτερες γεύσεις του διαδικτύου
bravo paiia
me exete ftasei sto shmeio na vlepw kathe proi thn anarthsh sas kai na kanonizw to faghto ths hmeras.
καλη η μεγαλη αυτη η συνταγη σας
poso tha hthela na eixa apopse ta ulika na thn eftiaxna
magalh epityxia eixan ta kembap pou eftiaxa
einai kalh syndagh
μια και μόνη λέξη ΜΟΝΑΔΙΚΗ
fantazomai oloi tha ti ftiaxete
kai go thn eftiaxa kai sas leo mh kathisterhte katholou
το κεμπαπ ειναι για ολες τις εποχεσ και αν γινει και λιγι καυτερος εζεισ αγγιξει τη τελειοτητα.
kai go tha symfoniso pos prepi na vazeis kokkino piperi tetoies suntages pou o kosmos tis ftiaxnei syxna
kia tora ena souvlaki gia na poume pos gurise o tentzeris kai vrhke to kapaki!!
erxete protomagia kai den yparxei kaluterh eukairia gia na to ftiaxoume.
εγω θα το φτιαχνω συνεχεια ειναι νοστημοτατο
Δημοσίευση σχολίου