ΠΙΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ

  • 1/2 ποτήρι του νερού γάλα
  • 1 κουτ. της σούπας βούτυρο ή 2 κουτ. λάδι
  • λίγο αλάτι
  • 3/4 φακελλάκι μαγιά (λιωμένη σε 1/2 φλ. του τσαγιού χλιαρό νερό με 2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη. Την αφήνουμε να φουσκώσει, να κάνει αφρο και τότε είναι έτοιμη να την χρησιμοποιήσουμε στην ζύμη)
  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει η ζύμη, μπορεί να μην το χρησιμοποιήσουμε όλο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ

Ξεκινάμε με την προετοιμασία της μαγιάς. Μόλις είναι έτοιμη, ρίχνουμε το γάλα χλιαρό σε μια λεκάνη, προσθέτουμε το βούτυρο και το λιώνουμε (ή το λάδι), το αλάτι και στο τέλος την μαγιά. Προσθεοτυμε σταδιακά αλεύρι, έως ότου να γίνει μια μαλακιά και εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε την ζύμη μα πλαστική μεμβράνη φαγητούκαι την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει (σχεδόν να διπλασιαστεί). Αλοίφουμε μια λαμαρίνα του φούρνου μα βούτυρο, βάζουμε την ζύμη μέσα στο ταψί και την απλώνουμε (θα πρέπει να καλύψουμε όλο το ταψί και τα τοιχώματα). Το πάος της ζύμης εξαρτάτει από την προτίμησή μας όμως να έχουμε στο νού μας ότι κατά το ψήσιμο θα φουσκώσει και άλλο.

ΥΛΙΚΑ ΣΑΛΤΣΑΣ

  • 4-5 κουτ. της σούπας πικάντικη
  • 1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
  • λίγη ρίγανη (ή βασιλικό αποξηραμένο)
  • 2 κουτ. της σούπας λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά και τα απλώνουμε πάνω στην ζύμη.

ΥΛΙΚΑ ΠΙΤΣΑΣ

  • 16 φέτες του τοστ πάριζα ή άλλο αλλαντικό της προτίμησής μας
  • 5-6 φέτες μπεικον ψιλοκομμένο και σωταρισμένο
  • 350-400 gr τυρί κίτρινο (ή πποικιλία τυριών)
  • 1 πιπεριά πράσινη, γλυκειά, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 150-200gr μανιτάρια κομμένα σε φέτες


Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα αλλαντικά, τα τυριά και όλα τα υπόλοιπα υλικά στο ταψί Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει, στους 190 βαθμούς (στην 2η από κάτω σχάρα του φούρνου) για 20-30 λεπτά, εξαρτάται πόσο τραγανή την θέλουμε.

  • 16-20 μέτρια κομμάτια (όσο μια φέτα πάριζας)
  • 300-350 θερμίδες ανά κομμάτι

2 σχόλια:

mariana είπε...

ti epathe h selida paidia exo steilei toulaxiston 8 mhnymata kai de mou phre kanena mallon provlima mou fainetai pantos h pitsa sas einai kalh thn eftiaxa

Ανώνυμος είπε...

η πιτσα σας μας κραταει παρεα τωρα στο τραπεζι που κανουμε.