- 1kgr γαύρο
- 3/4 φλ. του τσαγιού λάδι
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κονσέρβα τοματάκι, ψιλοκομμένο
- 2 μέτριες τομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε από τον γαύρο το κεφάλι και τα εντόσθια, τον πλένουμε καλά και τον τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι. Με ένα μυτερό μαχαιράκι αφαιρόύμε το κόκκαλο από τα ψάρια και τα τοπθετούμε σε ταψί.
Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει σε δυνατή φωτιά και σε αυτό σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέοτυμε το περιεχόμενο της κονσέρβας, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Τα ανακατεύουμε για 1 λεπτό και με αυτά περιχύνουμε τα ψάρια που είναι στο ταψί.
Πάνω από τον γαύρο τοποθετούμε τις λεπτές φέτες τομάτας, για να μην καεί κατά το ψήσιμο. Πασπαλίζουμε τις τομάτες με λίγο αλάτι και ρίγανη και ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
- 4 μερίδες
- 550-620 θερμίδες ανά μερίδα
18 σχόλια:
gauraki tha fao giati eimai kai gayraki
γύρισα και εγώ και βλέπω πως όλα είναι όπως τα άφησα και αυτό με ενθουσιάζει.
re paidia me exete valei sth priza na to ftiaxo.....
μόλις είδα το τίτλο κάπως δίστασα αλλά μόλις το έβαλα στο φούρνο κατάλαβα το λάθος μου.
psari mia evdomada gemath kreas
eiani kalh ideea gia kapoio savatokuriako
kai go bhka se skepsi na to dikimaso -eixa kapoia idea alla me diaforetikh synthesh sth syntagh.
an kai o gayros einai eykolo kai kathimerino psari h syndagh to anavatmizei.
kalh psaria kai pali kokkino piperi.
de moy aresei o gayros san psari alla etsi pou grafete th syndagh leo na to xanado to thema.
einai mia agnosth gia mena syndagh alla oxi gia polu akoma
good....
kalo faghto kai mena mou fainetai
trome oloi sto spiti th sundagh sas apopse to vrady.
oikogeneiako faghto kai me megales merides gia olous.
gauroi palki vevaios kai nosthmotatoi
polu kaloo
oraio psaraki sto stomaxaki mas
Δημοσίευση σχολίου