- 1.5 kgr χοιρινό σε δίχτυ (υπάρχει έτοιμο στην αγορά)
- 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 300gr κρασί λευκό, ξηρό
- χυμό από 2 πορτοκάλια
- 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και τοποθετούμε με προσοχή το ρολό και το σωτάρουμε από όλες τις πλευρές, σε δυνατή φωτιά. Προς το τέλος προσθέτουμε και το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και με τον χυμό πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε στο μισό την ένταση της φωτιάς και σιγοβράζουμε το κρέας για περίπου 1.5 ώρα (έως ότου μαλακώσει).
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα, το αφήνουμε να μισοκρυώσει και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε φέτες. Περιχύνουμε με τη σάλτσα μας και το συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ.
- 5 μερίδες
- 670-700 θερμίδες ανά μερίδα
22 σχόλια:
kalos hrtate pali piso me mia oraia syndagh
paidia xairomai pou sas vlepo pali energous kai ego gurisa mazi sas shmera.
nates pali oi kales idees
oloi piso xana
η συνταγή σας ένα από τα φαγητά που θα φτιάξω.
xoirino me porokali foveros syndiasmos
geia sou kai pali kokkino portokali
gurisate kai pali na mas dinete oraies syndages
fotia einai ayth h sundagh
γύρισες αγαπημένο κόκκινο πιπέρι και εγώ σου ευχομαι καλές και πετυχημένες συνταγές!!!
ligo ligo oloi gurizoume siga siga apo oti vlepo
polu kalh kai h shmerinh syndagh sas
apo tis oraies syndages
το καλό φαγητό εέχει και καλό κρασί
kalos sas vriskoume kai pali meta tis giortes
kalh idea gia metapasxalines syndages
θα το φτιάξω
αν κάποιος έχει έμπνευση κάνει τέτοιους συνδιασμούς γεύσεων!
kalofagoto to xoirinaki
kai pali edo na mas kernate geuseis kai emeis parea.
polh mou arese h syndagh
kalo san idea kalhtero sth praxh
Δημοσίευση σχολίου