ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ

ΥΛΙΚΑ
  • 2kgr κατσικάκι κομμένο σε μερίδες (σπάλα, μπροστινό)
  • 2 μεγάλα μαρούλια
  • 1kgr σέλινο, μέτρια κομμένο(και το κοτσάνι, όχι μόνο τα φύλλα) ή σέλερι
  • 500gr αντίδια, μέτρια κομμένα
  • 7-8 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 3-4 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2 πράσα
  • 2 κουτ. της σούπας μαϊντανό
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. του τσαγιού λάδι
  • 3/4 φλ. του τσαγιού λεμόνι (κατά προτίμηση)
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά σωτάρουμε το κρέας. Στην συνέχεια προσθέτουμε το πράσο να σωταριστεί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και 1 φλ. νερό. Τα σκεπάζουμε, και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά έως ότου βράσει το κρέας καλά(περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά). Κατά τη διάρκεια προσέχουμε μηπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει νερό και τοποθετούμε τα υπόλοιπα χορταρικά και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά (εκτός από τον άνηθο και τον μαϊντανό). Τα τραγγίζουμε καλά, αφαιρούμε το κρέας από την άλλη κατσαρόλα (αφού έχει βράσει), ρίχνουμε τα χορταρικά μέσα στην σάλτσα του κρέατος, τον άνηθο και τον μαϊντανό, τοποθετούμε στην συνέχεια πάλι το κρέας και αφήνουμε να βράσουν για λίγο τα χορταρικά (χωρίς να λιώσουν).
Πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά (2 λεπτά νωρίτερα), προσθέτουμε και τον χυμό από λεμόνι (αναδεύουμε την κατσαρόλα χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κουτάλι για να μην λιώσουν τα χορταρικά).
Όταν τελειώσει η παραπάνω διαδικασία, αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά, χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπωλ με ένα πηρούνι, παίρνουμε με μια κουτάλα λίγο ζωμό από το φαγητό και σιγά-σιγά το προσθέτουμε στα αυγά συνεχίζοντας να τα χτυπάμε. Αυτό το επαναλαμβάνουμε συνολικά 2-3 φορές (πάντα συνεχίζοντας το χτύπημα).
Περιχύνουμε το φαγητό με το μείγμα του μπωλ και αναδεύουμε την κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις ώστε το αυγολέμονο να πάει παντού.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kalah orexh kai me nees geuseis

Ανώνυμος είπε...

bre paidia arnaki katsikaki tha kakomathoume

Ανώνυμος είπε...

nafero pos einai h spoudia lush se osous de sybathoun to arni

samia είπε...

ai ego nomiza pos kleisame gia pasxa alla eseis leitourghte me durasel.

pelagia είπε...

έχετε καλό blog με ώραιές συντάγες

Ανώνυμος είπε...

na kai to katsikaki xeprovale

Ανώνυμος είπε...

kai go to eida mou myrise h tsikna einai fantastiko.

mon είπε...

me tetoie super syntages tha vgaloume to pasxa me ta 1000

Ανώνυμος είπε...

oraia to katsikaki einai thaqumasio

Nina είπε...

einai ena apo ta agaphmena faghta olo to xrono meta to paxa kai afou xonepsei h oikogeneia apo ta kreatika tha tous to ftiaxo

andriana είπε...

teleytaia mera sthn agglia kai mou trexoun ta salia kokkino piperi

fani είπε...

megalu epituxia sas h shmerinh syntagh th katagrafo sta thetika.

sdaasd είπε...

to katsikaki sth gastra to exo san mia apo tis geustikoteres apolauseis sth zoh

Ανώνυμος είπε...

etsi me kales protaseis prin to pasxa....

mariana είπε...

παω στο χωριο μου με ενα μπλοκ συνταγες το κατσικακι θα ειναι ο επιλογος

Ανώνυμος είπε...

fotia tha paroun oi esties

Ανώνυμος είπε...

kala ti gastra kai ti katsikaki loukoumaki

Ανώνυμος είπε...

ontos exete ebneush

Ανώνυμος είπε...

ΌΛΕΣ ΟΙ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.