- 1 μπούτι από αρνάκι (1.5 - 2 kgr)
- 3-4 σκελίδες σκόρδο, χονδροκομμένες (προεραιτικά)
- 250kgr κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε κύβους
- 1 κουτ. του γλυκού δενδρολίβανο
- 2 κουτ. μουστάρδα πικάντικη
- 1 κουτ. της σούπας βούτυρο (ή φυτική μαργαρίνη)
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πασπαλίζουμε το μπουτάκι με πιπέρι και αλάτι. Κάνουμε σχισμές στο κρέας σε διάφορα σημεία και τοποθετούμε σκόρδο, πιπέρι, λίγο δενδρολίβανο και ένα κομμάτι κεφαλογραβιέρας. Αλοίφουμε το κρέας με μουστάρδα και στη συνέχεια τοποθετούμε κατά τόπους λίγο βούτυρο, το τυλίγουμε σε λαδόκολα και το τοποθετούμε σε ταψί.
Το ψήνουμε, σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει, στους 200 βαθμούς. Ψήνουμε τόσο, όσα κιλά είναι το κρέας συν 20 λεπτά (δηλ. σε κρέας 2 κιλών ο χρόνος ψησίματος είναι 2 ώρες και 20 λεπτά).
Περίπου 15 λεπτά πριν το τέλος, ανοίγουμε την λαδόκολα για να ροδοκοκκινήσει το κρέας.
Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε γάστρα, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε λαδόκολα γιατί το φαγητό θα σκεπαστεί με το καπάκι.
Ο χρόνος ψησίματος παραμένει ο ίδιος αλλά ψήνουμε στους 180 βαθμούς. Κατά διαστήματα ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό (δεν αφήνουμε το φαγητό να στεγνώσει).
- 6-8 μερίδες
- 640-750 θερμίδες ανά μεριδα
23 σχόλια:
polu dynath h epistrofh sas.
mia akoma agaphmenh mou syntagh einai ayth sth nea anarthsh mh xanete xrono einai polu nosthmi kai ligo nhstshmi.
yperoxo faghto mia syntagh diaforetikhs poiothtase polu meraki ftiagmenh
kalh h idea sas
epitelous akoustikan ta aithmata mas oi syntages einai pali edooooo
gera stomaxia thelei opoios ta diathetei sigoura tha kataferei na thn apolaysh.
ειναι γευστικοτατη μοναδικα μοναδικη ειναι ενα πραγματικο γλυκισμα!!!
ta synxarhtiria mou einai teleia.
proodeutikous sas vrisko mes sth nhsteia valate fotia sta frena kai petyxate kati gemato se geysh.
polu kalhskepsi gia shmera
tetoia syntagh einai vouthro sto psomi mas den einai dyskolh alla einai nostimh,
nees freskies syntages pola bravoo....
tha th ftiaxo se liges meres meta th nhstia den uparxei periptosh
to kokino piperi exei panta kales syntages na sas doso kai ego ta synxarthria mou
oraia syntagh tha thn ftiaxo syntoma
αυτή η συνταγή είναι σίγουρα η πιο καλή από όσες έχω διαβάσεί έως σήμερα.
einai apithano to geuma mou shmera kai eseis exete meridio se ayto.
kalh orexh ego vriskome sth kalh xonepsh
arnaki mou agpimeno se perimeno.
einai sigouro pos aurio tha einai mia dhmiourgikh mera kathos tha ekteleso th suntagh sas.
ama th ftiaxete paidia grapste sxolia....
kala de paizetai h syntagh
Δημοσίευση σχολίου