ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

ΥΛΙΚΑ
  • 750gr γαρίδες
  • 750gr καραβίδες
  • 500gr σπαγγέτι
  • 1/2 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκορδο, ψιλοκομμένη
  • 2 concasse (τοματάκι ψιλοκομμένο)
  • 1 κουτ. της σούπας πελτέ τομάτας
  • λίγη ρίγανη
  • 1/2 κουτ. του γλυκού βασιλικό αποξηραμένο ή 1/4 φρέσκο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 πρέζα μπούκοβο (με σύνεση, είναι πολύ καυτερό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λάδι να κάψει σε δυνατή φωτια και σε αυτό σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε την τομάτα και τον πελτέ, τα μυρωδικά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε ώσπου να δέσει η σάλτσα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα θαλασσινά και συνεχίζουμε το βράσιμο 6-7 λεπτά. Αν χρειασθεί, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε μια μεγαλη πιατέλα. Τα περιχύμουμε με την σάλτσα των θαλασσινών. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

  • 5-6 μερίδες
  • 650-700 θερμιδες ανά μερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: