- 1kgr σαλιγκάρια
- 1kgr κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε ροδέλες
- 400gr τοματάκι πολτοποιημένο (ή ακόμα και φρέσκια τομάτα)
- 3-4 φύλλα δάφνης
- 6-7 κόκκους μπαχάρι
- 1/2 κουτ. του γλυκού ρίγανη
- 1/2 κουτ. του γλυκού δενδρολίβανο
- 1 1/2 φλ. του τσαγιού λάδι
- αρκετό ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε (σε λεκάνη) και καθαρίζουμε με άφθονο νερό τα σαλιγκάρια (5-6 φορές), προσθέτοντας κάθε φορά στο νερό και 1 ποτήρι του κρασιού ξύδι.
Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνουμε τα σαλιγκάρια (προσθέτοντας 1 κουτ. της σούπας ξύδι) και βράζουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια σουρώνουμε, πλένουμε πάλι 1 φορά τα σαλιγκάρια και επαναλαμβάνουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά.
Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι με 1/2 ποτήρι του κρασιού νερό, προσθέτουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε τα κρεμμύδια να βράσουν έως ότου εξατμιστούν όλα τα υγρά (ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα).
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και αφήνουμε για 4-5 λεπτά να σωταριστούν. Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα σαλιγκάρια (εκτός το ξύδι) καθώς και 1/2 ποτήρι (του νερού) νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Στο τέλος πρέπει να μείνει μόνο η σάλτσα και το λάδι. Πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε και 2 κουτ. της σούπας ξύδι.
- 4-5 μερίδες
- 450-500 θερμίδες ανά μερίδα
13 σχόλια:
koxlio h apolausi
teleia syntafh gia shmera
polla bravo stous ebneystes
mia apo tis kaluteres protaseis faghtou gia savatokyriako.
ειναι απιθανη η συνταγη σας θα τη φτιαξω αυριο και θα εχω κοσμο και κοσμακη και θα σας πω τι εγινε.
prosoxh sto vrasimo mh sas fygoyn.
doste ki alles perierges suntages.......
θα ηθαλα μας στειλετε τη συνταγη μαζι με ενα πιατο κοχλιους καλομαγειρεμενους.
NA KAI ENA KALO SITE MAGEIRIKHS POU TA EXHGEI OL APLA
Την εφτιαξα και σας περιμενω σας αξιζει μια τετοια προσκληση αφου και εσεις μας δινετε απιθανες ιδεες καθε μερα.
superrrrr suntagh
koxlioi oi agapimenoi mou
kalh syntagh
Δημοσίευση σχολίου