- 1kgr σπανάκι
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
- 1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
- 3 κουτ. της σούπας άνηθο (ψιλοκομμένο)
- 3/4 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1φλ. του τσαγιού ρύζι κίτρινο (σπυρωτό)
- χυμό από 2 λεμόνια
- 250gr τοματάκι πολτοποιημένο ή 3-4 τομάτες στον τρίφτη
- αλάτι, πιπέρι
Πλένουμε, καθαρίζουμε καλά το σπανάκι και το χοντροκόβουμε. Τοποθετούμε στην κατσαρόλα το λάδι και σε δυνατή φωτιά σωτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι (στην αρχή θα δούμε ότι η κατσαρόλα έχει σχεδόν γεμίσει προσθέτωντας το σπανάκι αλλά μη φοβάστε γιατί καθώς θα σωτάρεται, θα μειωθεί σε όγκο). Έπειτα ρίχνουμε την τομάτα, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και 1 φλ. νερό. Μόλις το μείγμα αρχίζει να βράζει προσθέτουμε και το ρύζι, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς στο μισό (στο μισό από ότι την είχαμε). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 περίπου λεπτά (έχουμε πάντα στον νου μας μήπως κατά τη διάρκεια που βράζει το ρύζι χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό). 5 λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε
10 σχόλια:
apo tis dunates syntages mas phgate stis diaitis.
oti prepei gia ti nisteia...!!!!
den einai kai apo tis agapimenes mou an kai den exeis polles epiloges auth thn epoxh
pollu light
περιμενω την επομενη συνταγη
ego th xrisimopoio panta gia allagh meta apo polu varia geumata de kanei kako mia allagh.
καντε και μια αλλαγη γκρινιαριδες.
einai vevaio pos h epomenh tha einai h pio dynath mexri simera.
ωραια ειναι η συνταγη δε καταλαβαινω το στομαχι καποιων ειναι τσο γερο που μπορει να διατηρηθει με μπαχαρκια?
ena spanakoruzo mas fernei pio konta.
Δημοσίευση σχολίου