ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ

ΥΛΙΚΑ
  • 1kgr σπανάκι
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
  • 3 κουτ. της σούπας άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 3/4 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1φλ. του τσαγιού ρύζι κίτρινο (σπυρωτό)
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 250gr τοματάκι πολτοποιημένο ή 3-4 τομάτες στον τρίφτη
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε, καθαρίζουμε καλά το σπανάκι και το χοντροκόβουμε. Τοποθετούμε στην κατσαρόλα το λάδι και σε δυνατή φωτιά σωτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι (στην αρχή θα δούμε ότι η κατσαρόλα έχει σχεδόν γεμίσει προσθέτωντας το σπανάκι αλλά μη φοβάστε γιατί καθώς θα σωτάρεται, θα μειωθεί σε όγκο). Έπειτα ρίχνουμε την τομάτα, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και 1 φλ. νερό. Μόλις το μείγμα αρχίζει να βράζει προσθέτουμε και το ρύζι, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς στο μισό (στο μισό από ότι την είχαμε). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 περίπου λεπτά (έχουμε πάντα στον νου μας μήπως κατά τη διάρκεια που βράζει το ρύζι χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό). 5 λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

apo tis dunates syntages mas phgate stis diaitis.

Ανώνυμος είπε...

oti prepei gia ti nisteia...!!!!

sdaasd είπε...

den einai kai apo tis agapimenes mou an kai den exeis polles epiloges auth thn epoxh

Ανώνυμος είπε...

pollu light

Ανώνυμος είπε...

περιμενω την επομενη συνταγη

Nina είπε...

ego th xrisimopoio panta gia allagh meta apo polu varia geumata de kanei kako mia allagh.

mon είπε...

καντε και μια αλλαγη γκρινιαριδες.

Ανώνυμος είπε...

einai vevaio pos h epomenh tha einai h pio dynath mexri simera.

lena είπε...

ωραια ειναι η συνταγη δε καταλαβαινω το στομαχι καποιων ειναι τσο γερο που μπορει να διατηρηθει με μπαχαρκια?

Ανώνυμος είπε...

ena spanakoruzo mas fernei pio konta.