ΓΑΛΕΟΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ
  • 1kgr γαλέο φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 3/4 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 4-5 τομάτες ψιλοκομμένες (ξεφλουδισμένες)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο θυμάρι ή ρίγανη
  • χυμό από 1 λεμόνι (~30gr)
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τον γαλέο και τον τοποθετούμε σε ένα ταψί μαζί με τις πατάτες και τα αλατοπιπερώνουμε.
Τοποθετούμε σε ένα τηγάνι το λάδι και αφού κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι για να τσιγαριστεί. Πρόσθέτουμε τις τομάτες, το σκόρδο, το θυμάρι (ή τη ρίγανη), το λεμόνι και 1 ποτήρι ζεστό νερό. Αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει για 10 - 15 λεπτά.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα τις πατάτες και το ψάρι που έχουμε τοποθετήσει στο ταψί. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανο και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Αν χρειασθεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό (στο τέλος το φαγητό δεν θα πρέπει να έχει καθόλου νερό, πρέπει να μείνει η σάλτσα με το λάδι).

Tip
Για να ξεφλουδίσουμε εύκολα τις τομάτες: Τις χαράζουμε στο κέντρο (σταυρωτά) και τις ρίχνουμε με καυτό νερό για 1 λεπτό. Τις βγάζουμε, και αμέσως τις τοποθετούμε σε κρύο νερό και τις ξεφλουδίζουμε.

  • 5-6 μερίδες
  • 700-750 θερμίδες ανά μερίδα

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

para polu oraia syntagh

Ανώνυμος είπε...

einai mia omorfi mera gia na fame ena tetoio faghto pragmatika den exo ti allo na po ta leei ola h syntagh saw.

mariana είπε...

i idea sas einai eidh sto fourno mou

Ανώνυμος είπε...

mia mikri paratirisi leipei h skordalia kata ta alla h syntagh einai soyper

lena είπε...

Sigoura tha einai stis prosexeis epiloges mou

Ανώνυμος είπε...

psarika etsi bravo

mon είπε...

οσοι μπορουν να βρουν καλο γαλεο σιγουρα θα την απολαυσουν

Ανώνυμος είπε...

tha voithiso kai go me mia mikri symvouli ftiaxte to amesos einai thespesio edesma.

Ανώνυμος είπε...

olo psaxno syntages kai tis exo ftiaxei oles.na kai mia pou den thn eixa ftiaxei pote kai mou petyxe

Ανώνυμος είπε...

ok

Nina είπε...

mia xara h syntagh