- 6 καλαμάρια μέτρια
- 6 κουτ. σούπας ρύζι (σπυρωτό-κίτρινο)
- 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό, μέτρια ψιλοκομμένο
- 1 σφηνάκι ρακή ή ούζο
- αλάτι - πιπέρι
- 250gr τομάτα κοκανσέ ή 300gr φρέσκια
- 1 φλυτζ. του καφέ λάδι
Θα πάρετε 250gr τομάτα κοκανσέ ή 300gr φρέσκια και 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Θα πρσθέσετε αλάτι-πιπέρι και 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη (τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτουμε τη τομάτα, βράζουμε για 5 λεπτά και το αφήνουμε).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε με προσοχή τα καλαμάρια, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Παίρνουμε τα πλοκάμια τους και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε στη κατσαρόλα λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το τσιγαρίζουμε 1 έως 2 λεπτά και προσθέτουμε τα πλοκάμια. Σβήνουμε με τη ρακή ή το ούζο, αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον ανήθο, αλάτι, πιπέρι, το ρύζι, τη τομάτα και αφήνουμε να βράσουν 5-6 λεπτά.
Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα καλαμάρια αφήνοντας 1/4 κενό, το κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα και τα τοποθετούμε στο pyrex ή την κατσαρόλα.
Τα παριχύνουμε με τη σάλτσα και προσθέτουμε 1 φλυτζ. τσαγιού νερό και το ψήνουμε από 30-45mins στον φούρνο (180 βαθμούς) ή τη κατσαρόλα (στην κατσαρόλα αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό).
12 σχόλια:
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ SITE ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΩΡΑΙΕς ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Καλη επιτυχια και απο μενα ασχολουμε και εγω με τη μαγειρικη ωραια ση συνταγη που δωσατε.
mou arese h selida sas doste oses perisoteres suntages ginete
polu oraia suntagh th xrisimopoihsa bravo
sigoura tha einai to epomeno fagito mou
δε ρτην ειχα προσεξει ειναι φοβερη
η συνταγη ειναι κλασικη αλλα κλασικα καλη μπορω να τη φτιαχω καθε μερα
την εφτιαξα δεν εχω να πω τιποτα αλλο απλα ειναι νοστιμοτατη
poly petixumenh
μεγαλη επιτυχια την εφτιαξα και θα τη φυιαχνω συχνα.
ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ
polu polu mkala syntagh
Δημοσίευση σχολίου