ΥΛΙΚΑ
3 φλυτζάνια λάχανο ψιλοκομμένο
5 κουταλιές της σούπας πιπεριά Φλωρίνης (ψημένη & ξεφλουδισμένη) τουρσί
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο σέλινο
1 μεγάλο καρότο
1/2 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι από λευκό κρασί
Λίγο αλάτι
1/2 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το σέλινο και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα
Ψιλοκόβουμε σε καρεδάκια τις πιπεριές και τις προσθέτουμε στη σαλάτα μας. Τρίβουμε το καρότο σε χοντρό τρίφτη και τον προσθέτουμε στη σαλάτα.Περιχύνουμε με το ξύδι και ανακατεύουμε καλά.Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο να σταθεί για 2 περίπου ώρες πριν την καταναλώσουμε.
Πριν την σερβίρουμε πασπαλίζουμε λίγο αλάτι και βάζουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας καλά.
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένο ραπανάκι,λίγο τριμμένο σκόρδο ή και κάπαρη.
Γενικά η δοσολογία της σαλάτας αυτής μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Μερίδες : 4-6
Θερμίδες : 120-140/μερίδα
8 σχόλια:
πρωτη φορα την εφαγα στη θεσσαλονικη και πραγματικα ειναι τελεια αυτη η σαλατα...και πολυ χρωματιστη!!!
ωραία σαλάτα
παραδοσιακή σαλάτα ξεχωριστής ποιότητας.
μια υπέροχη σαλάτα ευχαριστώ κ΄κκινο πιπέρι.
ωραία υλικά και πλούσια η σαλάτα μας σήμερα.
έχει τόσες θερμίδες αλλά και με μια γεύση τόσο μοναδικήηηηη
τι ωραία σαλάτα είναι αυτή παιδια?
Μόλις την είδα είπα πως δεν έχω καιρό για χάσιμο ,άλλωστε είναι άλλη μια έμπνευση του γευσιγνώστη Χάρη άρασίγουρη επιτυχία.
Δημοσίευση σχολίου