ΚΡΕΠΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣ


Υλικά ( για τις κρέπες)

1 αυγό
1 φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ.γάλα
1 πρέζα αλάτι
Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 κουτ.σούπας λιωμένη μαργαρίνη

Υλικά για τη γέμιση (1)

200 γρ. κοτόπουλο ψιλοκομμένο (ψημένο ή βραστό)
2 κουτ.σούπας πιπεριά κόκκινη κομμένη σε καρεδάκια
100 γρ.τριμμένο κίτρινο τυρί
1 κουτ.σούπας μουστάρδα πικάντικη
3 κουτ.σούπας μανιτάρια ψιλοκομμένα σε φετούλες( τα έχουμε προηγούμενα σωτάρει σε τηγανάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο ή μαργαρίνη,να απορροφήσουν τα υγρά τους.)
150 ml. κρέμα γάλακτος
Λίγη ρίγανη για πασπάλισμα στο τέλος

Υλικά για τη γέμιση (2)

10 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
100 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
50 γρ. ροκφόρ θρυμματισμένο
3 κουτ.σούπας bacon ψιλοκομμένο( καλύτερα να έχει ψηθεί προηγουμένως)
150 ml κρέμα γάλακτος
Λίγη ρίγανη για πασπάλισμα στο τέλος
3 κουτ.σούπας τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας


Εκτέλεση

Με αυγογδάρτη χτυπάμε καλά το αυγό και προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, τη μαργαρίνη και το μοσχοκάρυδο.Ρίχνουμε και το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.Σκεπάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε για 30 λεπτά σκεπασμένο με μια καθαρή πετσέτα να ξεκουραστεί.

Σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι ή σε κρεπιέρα αν έχουμε ρίχνουμε ,με μια κουτάλα μκρή ποσότητα του χυλού μέχρι να καλυφθεί όλος ο πάτος του σκεύους.

Αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα και μόλις ξεκολλάει την αναποδογυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Ετοιμάζουμε όλο το μίγμα σε κρέπες και τις αφήνουμε σε μια πιατέλα την μία πάνω στην άλλη. ( Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τις μοιράσουμε σε μερίδες όπως θέλουμε και να της φυλάξουμε ακόμα και στην κατάψυξη τυλιγμένες καλά σε διαφανή μεμβράνη ή σε αλουμινόχαρτο.)

Ετοιμάζουμε τις δύο διαφορετικές γεμίσεις ανακατεύοντας τα υλικά της καθεμιάς σε ένα μπωλ.

Βάζουμε μέχρι 2 κουτ.σούπας από τη γέμιση σε κάθε κρέπα και τυλίγουμε σε φλογέρες απαλά.

Βουτυρώνουμε δύο ταψάκια και τοποθετούμε τις κρέπες κοντά την μία στην άλλη ανάλογα με τη γέμισή της, φτιάχνοντας τελικά δυο διαφορετικά φαγητά.

Πάνω από κάθε ταψάκι περιχύνουμε τις κρέπες με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας και λίγη ρίγανη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ºC για 20 λεπτά.

Σας δώσαμε τη βασική συνταγή για κρέπες αλμυρές. Αυτοσχεδιάστε ετοιμάζοντας διάφορα είδη γέμισης: κρεατικών, αλλαντικών, λαχανικών ή ακόμα και θαλασσινών.Απολαύστε τις ζεστές σαν βασικό φαγητό ή σαν συμπλήρωμα στον μπουφέ σας.

3 κρέπες ανά μερίδα
Θερμίδες : 480-520/μερίδα ανάλογα με τη γέμιση

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ωραία συνταγή.

Pansofix είπε...

τελειες οι κρεπες και οι αλμυρες και οι γλυκιες!!!

Ανώνυμος είπε...

οι κρέπες σας μου έγιναν φοβερές.

Nina είπε...

ωραίες οι κρεπούλες,μου έφτιαξαν τη διάθεση για να μαγειρέψω σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

όλο το θέμα στις κρέπες είναι η γέμιση και οι συγκεκριμένες πληρούν αυτές τις προδιαγραφές.

Ανώνυμος είπε...

μια ωραία συνταγή για τις κρέπουλες που τόσο μου άρεσουν.

Ανώνυμος είπε...

σήμερα τις έφτιαξα και έγιναν σούπερ

Ανώνυμος είπε...

nostimotates kai eykolew gia ton opoiondhpote ebeiro h apeiro sef