ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ

ΥΛΙΚΑ

250gr φύλλο κρούστας
5 ασπράδια αυγού
1/3 φλ. γάλα
450-500gr κασέρι, τεμαχισμένο σε μπαστουνάκια
10 φέτες παστουρμά (τεμαχισμένο στο μήκος του τυριού)
2-3 τομάτες (τεμαχισμένες σε λωρίδες)
500gr κεφαλοτύρι, τριμμένο στην ψιλή πλευρά του τρίφτη
λάδι αρκετό για το τηγάνισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κάθε φύλλο σε 3 κομμάτια. Στην άκρη του κάθε κομματιού τοποθετούμε το κασέρι, την τομάτα και 1 κομμάτι παστουρμά. Τυλίγουμε 1-2 στροφές και στη συνέχεια κλείνουμε τις άκρες προς τα μεσα (για να μην φύγει η γέμιση). Συνεχίζουμε και τυλίγουμε την φλογέρα ως το τέλος.

Αφού φτιάξουμε όλες τις φλογέρες, χτυπάμε για λίγο τα ασπράδια (όχι μαρέγκα) μαζί με το γάλα. Βουτάμε την κάθε φλογέρα στο ασπράδι, στην συνέχεια την περνάμε από το τριμμένο κεφαλοτύρι και τηγανιζουμε σε αρκετό λάδι που είναι καμμένο καλά.

Μόλις ροδοκοκκινίσουν τις αφαιρούμε και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται ζεστές.


~ 25 τεμάχια

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eίναι μια ευκαιρία για αλλαγή από τις χριστουγενιάτικες γεύσεις.

Unknown είπε...

τον λατρέυω το παστουρμά αν και δεν το τρώμε συχνά ,πάντως τις φλογέρες θα τις φτιάξω.

Ανώνυμος είπε...

einai arketa oraio akoma kai sh fotografia

Ανώνυμος είπε...

Οι φλογέρες σας είναι θαυμάσιες.larti

Unknown είπε...

ωραίες οι φλογέρες σας

Unknown είπε...

Oύρε θα φανταζόμουνα ποτέ φλογέρες να περιέχουν παστουρμα είναι μιοα έμπνευση μοναδική.