ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ



ΥΛΙΚΑ

1200-1500 γρ. χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες (τύπου τηγανιά)
2 φλ.καφέ ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο( ή πολτοποιημένο)
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1-2 πορτοκαλί ή κίτρινες πιπεριές κομμένες σε καρεδάκια
1 φλ. Μανιτάρια κομμένα σε φέτες ( κονσέρβας ή φρέσκα)
2-3 κουταλιές μουστάρδα δυνατή
1 κουταλάκι σκόνη τζίντζερ
χυμό από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι
Το ξύσμα από το λεμόνι που στήψαμε
120 γρ. ροκφόρ ή blue cheese
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρών
αλάτι (πολύ λίγο)
πιπέρι και λίγη πάπρικα γλυκιά


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι αρωματίζουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο μέχρι να ζεσταθεί το λάδι.

Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο αυτό το χοιρινό, να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το τζίντζερ, το ξύσμα λεμονιού, τους χυμούς από το πορτοκάλι και το λεμόνι, πιπέρι και ελάχιστο αλάτι (γιατί το ροκφόρ είναι αρκετά αλμυρό τυράκι)

Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό αν χρειάζεται, και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει αρκετά η σάλτσα του.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια.

Όταν πια το φαγητό είναι έτοιμο, προσθέτουμε το τυρί θρυμματισμένο, την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με προσοχή σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί, κατεβάζουμε στη συνέχεια από τη φωτιά και πασπαλίζουμε το φαγητό με λίγη γλυκιά πάπρικα.

Το σερβίρουμε ζεστό συνοδεύοντάς το με ταλιατέλες ή χυλοπίτες σπιτικές ( εμείς προτιμούμε τις χυλοπιτίτσες της γιαγιάς μας, ευχαριστώντας την, που κουράζεται κάθε χρόνο να μας τις φτιάχνει.)

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το χοιρινό κρέας με κοτόπουλο προσαρμόζοντας ανάλογα το χρόνο μαγειρέματος και το νερό που θα προσθέσουμε στο φαγητό κατά τη διάρκεια βρασμού του.

Μερίδες : 6-8
Θερμίδες : ( μαζί με 1 φλιτζάνι βρασμένες χυλοπίτες ή ταλιατέλες στη μερίδα ) 620-720

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτή η σαλτσα ροκφορ δένει με τις ταλιατέλες και τις κάνει μοναδικές.

Nina είπε...

δυναμική επιστροφή στις συνταγές μας.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ το δοκίμασα με χυλοπίτες και έγινε χάρμα αλλά και οι ταλιατέλες θα είναι καλές.

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάσιο έγινε το χοιρινό με το ροκφορ να έχει το κάτι που ξεχωρίζει.

pelagia είπε...

Έχω πάρει τα υλικά και είμαι έτοιμη να κάνω ένα φαγητό με μεγάλη επιτυχία και με τη σφραγίδα του κόκκινου πιπεριού

Ανώνυμος είπε...

to agaphmeno mou rokfor kanei th diafora

Ανώνυμος είπε...

to xoirino mou egine exeretiko