ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΜΗΛΟΥ

ΥΛΙΚΑ

2 φιλέτα ψαρονέφρι
3 μήλα (ρενέδες)
3 φύλλα δάφνης
1 κρεμμύδι
4 κουτ. της σούπας λάδι
20 γραμ. βούτυρο
150ml μηλόκρασο
αλάτι, πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο ταψί και τοποθετούμε σε αυτό τα χοιρινά φιλέτα (αφού τα αλατοπιπερώσουμε), το κρεμμύδι ολόκληρο (καθαρισμένο), τα φύλλα της δάφνης και περιχύνουμε με 2 κουταλιές λάδι.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες (γύρω γύρω από το κρέας). Περιχύνουμε με το μηλόκρασο, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 50–55 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Έπειτα, βγάζουμε τα φιλέτα από το ταψί και τα κόβουμε σε φέτες. Αφαιρούμε και τα φύλλα δάφνης. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο.

Πολτοποιούμε τα μήλα και το κρεμμύδι.

Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με τον πουρέ μήλου.

(ευχαριστούμε θερμά την φίλη Ελένη για την συνταγή της)

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Spoudaia syntagh

Ανώνυμος είπε...

μοναδική και ιδιαίτερη η σημερινή συνταγή

anikolatou είπε...

Καλησπερα,
Σας εχω ενα βραβείο, το Βραβειο αγάπης για το Παιδί, που ξεκίνησε από το http://hamomilaki.blogspot.com/

Μπορείτε να το πάρετε από το Βιβλίο Μαγειρικής μου στο αντίστοιχο post
Καλή συνεχεια!

Ανώνυμος είπε...

καλά ο συνδιασμός σας είναι φανταστικός.

andriana είπε...

Moυ έγινε ένα ψαρονέφρι τέλειο και σας το λέω με το πιάτο δίπλα μου.

lena είπε...

αυτό δεν ήταν ένα από πιάτο ήταν ένα γλύκισμα

Ανώνυμος είπε...

ο πουρέ μήλου είναι μοναδικός και κάνει ένα ψαρονέφρι μμμμ

Ανώνυμος είπε...

Ta filetakia exoun parei ena xromma poy mono se photoshop boreis na to petyxeis