ΑΡΝΑΚΙ A LA ROMANA

ΥΛΙΚΑ

1.5kgr αρνί (μπούτι χωρίς κόκκαλο) τεμαχισμένο σε μικρές μερίδες
3/4 φλ. του τσαγιού λάδι
1/2 φλ. του τσαγιού κονιάκ
1/4 κουτ. του γλυκού θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη (προεραιτικά)
3-4 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. της σούπας corn flour διαλυμένο σε λίγο νερό για να δέσουμε τη σάλτσα
αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα να κάψει το λάδι και στο μεταξύ αναμιγνύουμε το αλεύρι με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι, αλευρώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σωτάρουμε από όλες τις πλευρές για 2 περίπου λεπτά.

Σβήνουμε με το κονιάκ και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το corn flour. Ρίχνουμε τόσο νερό (ζεστό) όσο να σκεπαστει το κρέας και βράζουμε για περίπου 50-60 λεπτά (έως ότου να μαλακώσει) σε μέτρια φωτιά. Κατά διαστήματα ελέγχουμε μήπως χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό.

Στο τέλος το φαγητό πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του την οποία και δένουμε με το corn flour (τόση ποσότητα όσο χρεασθεί).

Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή πιλάφι.

6 μερίδες
580-620 θερμίδες ανά μερίδα

9 σχόλια:

mariana είπε...

καλή συνταγή και το κονιάκ μαζί του δίνει ένα διαφορετικό τόνο από τη κλασική συνταγή

Ανώνυμος είπε...

oraio ta arnaki a la romana

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΩ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ.

Unknown είπε...

καταπληκτική η σκέψη σας για το αρνάκι ala rοmana δε μπορώ σήμερα να ψωνίσω τα υλικά αλλά αύριο θα γίνει το φαγητό της ημέρας.

Ανώνυμος είπε...

monadikh syntagh kai katholou varia apla plousia se ylika.

Unknown είπε...

το έφτιαξα ,καλά δε θα πιστεψετε πως έγινε ,καμία σχέση με αυτό που περίμενα εξαιρετικό.

Ανώνυμος είπε...

einai apo ta agaphmena mou geumata kai oso perisoteres parallages xerei kapoios toso perisoterh poiothta kai poikilia diathetei sto oikogeneiako menu tou.

Ανώνυμος είπε...

ala romana de lete tipota........

Ανώνυμος είπε...

fantastiko to arnaki paidia na to ftiaxete oposdhpote.