ΥΛΙΚΑ
1.5kgr αρνί (μπούτι χωρίς κόκκαλο) τεμαχισμένο σε μικρές μερίδες
3/4 φλ. του τσαγιού λάδι
1/2 φλ. του τσαγιού κονιάκ
1/4 κουτ. του γλυκού θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη (προεραιτικά)
3-4 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. της σούπας corn flour διαλυμένο σε λίγο νερό για να δέσουμε τη σάλτσα
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα να κάψει το λάδι και στο μεταξύ αναμιγνύουμε το αλεύρι με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι, αλευρώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σωτάρουμε από όλες τις πλευρές για 2 περίπου λεπτά.
Σβήνουμε με το κονιάκ και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το corn flour. Ρίχνουμε τόσο νερό (ζεστό) όσο να σκεπαστει το κρέας και βράζουμε για περίπου 50-60 λεπτά (έως ότου να μαλακώσει) σε μέτρια φωτιά. Κατά διαστήματα ελέγχουμε μήπως χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό.
Στο τέλος το φαγητό πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του την οποία και δένουμε με το corn flour (τόση ποσότητα όσο χρεασθεί).
Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή πιλάφι.
6 μερίδες
580-620 θερμίδες ανά μερίδα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
9 σχόλια:
καλή συνταγή και το κονιάκ μαζί του δίνει ένα διαφορετικό τόνο από τη κλασική συνταγή
oraio ta arnaki a la romana
ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΩ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ.
καταπληκτική η σκέψη σας για το αρνάκι ala rοmana δε μπορώ σήμερα να ψωνίσω τα υλικά αλλά αύριο θα γίνει το φαγητό της ημέρας.
monadikh syntagh kai katholou varia apla plousia se ylika.
το έφτιαξα ,καλά δε θα πιστεψετε πως έγινε ,καμία σχέση με αυτό που περίμενα εξαιρετικό.
einai apo ta agaphmena mou geumata kai oso perisoteres parallages xerei kapoios toso perisoterh poiothta kai poikilia diathetei sto oikogeneiako menu tou.
ala romana de lete tipota........
fantastiko to arnaki paidia na to ftiaxete oposdhpote.
Δημοσίευση σχολίου