ΣΝΙΤΣΕΛ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΣΕ ΡΟΛΛΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

8 σνίτσελ μοσχάρι
40gr βούτυρο (ζωϊκό ή φυτικό)
100gr blue cheese
16 κουτ. της σούπας ψίχα καρυδιού (χονδροκομμένη)
2-3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
2 φλ. του τσαγιού αλεύρι
3 φλ του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε σε ένα μπωλ το βούτυρο και το blue cheese και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να ομογενοποιηθούν.

Απλώνουμε τα σνιτσελ στον πάγκο της κουζίνας, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλοίφουμε με το μίγμα bluee cheese-βουτύρου και πασπαλίζουμε την ψίχα καρυδιού σε ολα τα στιντσελ. Τα τυλίγουμε σε ρολλάκια και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.

Βάζουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι, σε ένα άλλο μπωλ τα αυγά ελαφρά χτυπημένα με 1 κουτ της σούπας νερό και σε ένα άλλο μπωλ την τριμμένη φρυγανιά. Περνάμε τα ρολλάκια από το αλεύρι έτσι ώστε να αλευρωθούν παντού. Στη συνέχεια τα περνάμε από το μίγμα των αυγών και τέλος από την φρυγανιά.

Τα τοποθετούμε σε έναν δίσκο. Αφού ολοκληρώσεουμε τη διαδικασία, τα αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

Έπειτα, βάζουμε αρκετό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει και σε αυτό τηγανίζουμε τα ρολλά, σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς τα, ώστε να ψηθούν από όλες τις πλευρές.

Τα συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας και βραστά λαχανικά

8 μερίδες
600-650 θερμίδες ανά μερίδα

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τ ρ ο μ ε ρ ό είναι το αγαπημένο μου φαγητό και με μια νέα συνθεση σε ρολλάκια.

paulina είπε...

είναι γεμάτο φαγητό και νομίζω αρκετά χορταστικό.

samia είπε...

όσα επίθετα και να χρησιμοποιήσω τη νοστημιά του δε μπορώ να περιγράψω.

Ανώνυμος είπε...

ayto den einai geuma einai sigoyra apo ta kalutera kratika se sundages pou exw dei.

perl είπε...

το δοκίμασα σήμερα είναι όπως ακριβώς λέει η συνταγή και μεγάλες μερίδες μου βγήκανε.

Ανώνυμος είπε...

ωραίο που ήταν να είχαμε λίγο ακόμα........

fantasia είπε...

καθαρό σνίτσελ σε ρολλακια δε το είχα ξαναδεί σε συνταγή είναι αρκετά καλό.

Ανώνυμος είπε...

Aπό τις λίγες συνταγές που μου έκαναν εντύπωση και είμαι μαγείρισα σε καλό εστιατόριο.

Ανώνυμος είπε...

η ψίχα καρυδιού δίνει άλλη γεύση στο μοσχαράκι,καλή έμπνευση

Nina είπε...

na pw oti den eixa idea pws ftiaxnoume ena tetoio faghto de tha einai psemata-polu orao.