ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ

ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο τεμαχισμένο σε μερίδες(1.5 kgr περίπου)
2 μέτρια κρεμμύδια στον τρίφτη
500gr τομάτες ξεφλουδισμένες, κομμένες σε μικρούς κύβους
1 κουτ της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1/2 φλ του τσαγιού ελαιόλαδο
1 ποτ. Του κρασιού κονιάκ
3-4 γαρύφαλλα, ολόκληρα
1/2 κουτ. τoυ γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1 πρέζα σαφράν (κατά προτίμηση σε σκόνη)
αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα και σε αυτό σωτάρουμε το κοτόπουλο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το το σκόρδο και τα σωτάρουμε για ακόμη 1 λεπτό. Ακολούθως, προσθέτουμε στην κατσαρόλα την τομάτα, 1/2 φλ. του τσαγιού νερό, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό, τον βασιλικό και τα γαρύφαλλα.
Αφήνουμε να βράσει για περίποπυ 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά (προσέχουμε μήπως χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό). 15 λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό από την φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και το σαφράν και αφήνουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα έως ότου το κοτόπουλο μαλακώσει και μείνει μόνο με την σάλτσα του.
Το συνοδεύουμε με ρύζι basmatti.

6 μερίδες
420-450 θερμίδες ανά μερίδα

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

είναι πικάντικο όνομα και πράγμα.

Nina είπε...

mou exete dosei mia oraia idea gia ena syntoma alla kai oraio faghto

pantof είπε...

kalo kai grhgoro.