ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ (ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΟ)

ΥΛΙΚΑ

1kgr μοσχάρι (ποντίκι)
2 κρεμμύδια στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (προεραιτικά)
3/4 φλ. του τσαγιού λάδι
2 κουτ. της σούπας πελτέ
1 κυδώνι
1/2 φλ. του τσαγιού ξίδι
150ml πετιμέζι (μπορείτε να το βρειτε σε κάβες ή σε καταστήματα βιολογικών ειδών)
1/2 κουτ. του γλυκού δενδρολίβανο
αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το λάδι να κάψει σε δυνατή φωτιά και σωτάρουμε σε αυτό τα κομμάτια του κρέατος από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο να σωταριστούν και αυτά, αλάτι, πιπέρι και δενδρολίβανο. Λιώνουμε τον πελτέ σε λίγο νερό και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τόσο νερό όσο να σκεπαστεί το κρέας και βράζουμε για περίπου 60 λεπτά (να μαλακώσει το κρέας) και προσέχουμε, αν χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό.

Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κυδώνι (αφού το έχουμε καθαρίσει και τεμαχίσει σε φέτες) και βράζουμε για ακόμα περίπου 15 λεπτά (έως ότου μαλακώσει το κυδώνι. Προσέχουμε μηπως χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο νερό). 5 λεπτά πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε το ξίδι και το πετιμέζι και ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού.

4 μερίδες
550-600 θερμίδες ανά μερίδα

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλά με δε ξέρω τι να κάνω έχω 3 συνταγές η μια καλύτερη από την άλλη
τι να πω για τη σημερινή έξοχη!!!

pelagia είπε...

νομίζω πως δεν έχω ξαναδεί μια τέτοια συνταγή σίγουρα είναι τοπική και καθε τοπικό πιάτο έχει τη χάρη του.

Ανώνυμος είπε...

rospathw na grapsw alla den xerw an tha perasei..

Ανώνυμος είπε...

είμαι από τη Λευκάδα μια φίλη είδα τη συνταγή και μπορώ να σας πω πως είναι αρκετά πετυχημένη,είναι τοπική από την ορεινή Λευκάδα και τις καρύες συγκεκριμένα και μου έκανε εντύπωση πως γνωρίζατε τη προέλευσή της.Έχετε μια σοβαρή σελίδα και θα την επισκέπτομαι συχνά.

Ανώνυμος είπε...

Μια από τις συνταγές που ξεχωρίζουν στο διαδύκτιο.

fantasia είπε...

εντυπωσιάστικα από τη συνταγή θα τη δοκιμάσω τη κυριακή.

pantof είπε...

sigoura to mosxaraki ginetai polu nosthmo me to petimezi kai an einai kai ligo sitemeno to kreas tote milame gia oraiotato piato.

Ανώνυμος είπε...

γλυκό αυτό το μοσχαράκι τι το θέλει το πετιμ'εζι?

paulina είπε...

έχει ωραία υλικά αυτή η συνταγή και βιολογικά μπορεί να αγοράσει κάποιος αν θέλει.

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσουν οι τοπικές συνταγές και το κόκκινο πιπέρι έχει αρκετές αλλά το μοσχαράκι με πετιμεζι είναι ιδιαίτερο.