ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ... ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ (ΤΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ)

ΥΛΙΚΑ

Για την προετοιμασία του κοτόπουλου

6 μπούτια κοτόπουλου μαζί με την σπάλα (αφαιρούμε το δέρμα και τα κόκκαλα και τεμαχίζουμε σε μικρές μπουκιές. Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και στήθος κοτόπουλου)
1/4 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο
1φλ. του τσαγιού κόκκινο κρασί
1 κουτ. της σούπας πελτέ τομάτας
2 μέτριες τομάτες στον τρίφτη
1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
1 ξύλο κανέλλας
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι


Για τα μακαρόνια

350gr μακαρόνια Νο3
150gr γραβιέρα τριμμένη
150gr κασέρι τριμμένο
100gr παρμεζάνα τριμμένη
400gr γιαρούρτι στραγγιστό
5 αυγά (3 για το γιαούρτι και 2 για τα μακαρόνια)
2 κουτ. της σούπας βούτυρο λιωμένο (για την επάλειψη των φύλλων)
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
4 φύλλα κρούστας
αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Σωτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από όλες τις μεριές και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε για ακόμα 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά (για το κοτόπουλο) και 1/2 ποτήρι του νερό, νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ελέγχουμε μήπως χρειασθεί λίγο ακόμα νερό. Στο τέλος πρέπει να μείνει το κοτόπουλο μόνο με την σάλτσα (να εξατμιστεί το νερό).

Χτυπάμε 2 αυγά και αφού βράσουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίξουμε, τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ και τα περιχύνουμε με τα αυγά. Προσθέτουμε και όλα τα τυριά και ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 40εκ. και στρώνουμε τα φύλλα (βουτυρωμένα) καλύπτοντας και τα πλαϊνά του ταψιού (το φύλλο που πιθανόν προεξέχει το κόβουμε με προσοχή στο ύψος το ταψιού). Στρώνουμε την μαγαλύτερη ποσότητα (3/4) από τα μακαρόνια στο ταψί και από πάνω στρώνουμε το κότόπουλο με τη σάλτσα. Καλύπτουμε το κοτόπουλο με την υπόλοιπη ποσότητα από τα μακαρόνια (1/4).

Χτυπάμε το γιαούρτι με σύρμα σε ένα μπωλ και προσθέτουμε σε αυτό ένα-ένα τα αυγά (3) χτυπώντας τα καλά. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 1 πρέζα μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε με αυτο το ταψί.

Ψήνουμε σε φουρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά. Προσέχουμε αν το γιαούρτι ροδίσει, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.

16 μερίδες
400-450 θερμίδες ανά μερίδα

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

thaumasia suntagh mou arese poluc

Ανώνυμος είπε...

ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟ

Ανώνυμος είπε...

molis shmera eida oti to kokkino piperi epestrepse polu oraio to neo prosopo pou deixnei to site kai h shmerinh syntagh an kai duskolh polu tha hthela na th ftiaxo.

mariana είπε...

dokimazw se ligo na th ftiaxw.....tha epaneltw

Ανώνυμος είπε...

είναι μεγάλος πειρασμος

Unknown είπε...

bravo apidia exw xarei me auto pou eida megalh allagh apo to prohgoumeno stul.kalo xeimona sas euxomai kai na mas kratate to idio kalh parea me perusi

Unknown είπε...

θαυμάσια αλλάγη σε σελίδα του bvlog σας μου άρεσε από τις αλλάγες η καινούργια στήλη με τις αρχαιές καταβολές των σημερινών συνταγών.

Ανώνυμος είπε...

αύριο θα φτιάξω και εγώ το φαγητό.

Unknown είπε...

επιτέλους γυρίσατε από τις διακοπές σας γύρισα και εγώ και δε πιστέυω στα μάτια μου το πόσο ανανεωμένη είναι η σελίδα σας .καταρχάς το σκηνικό είναι φανταστικό με ένα τραπέζι που περιέχει τα πάντα οι στήλες παλίες και νέες έχουν έξυπνα θέματα γενικά όλα είναι καταπληκτικά ΠΌΛΛΑ ΜΠΡΆΒΟ σε όλους τους συντελεστές.

Ανώνυμος είπε...

τι συνταγή ήταν η σημερινή μου έκλεψε τη καρδια.

Ανώνυμος είπε...

an kai arketa duskolo ta katafera na to ftiaxw einai to kati allo.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΔΕ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΥΛΙΚΑ

Ανώνυμος είπε...

όλοι μου είπαν πως δεν έχουν ξαναφαει τετοι γεύμα μπρ΄άβο παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

sigoura einai anarxiko ekanaq 2 fores na bmazepso ta ulika kai ayta tipota atakta alla oxi gia polu ehinan ena loukoumaki