ΜΕΖΕΣ ΓΙΑ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ







ΥΛΙΚΑ

4 θράψαλα μέτρια (καλαμάρια περίπου 1kgr συνολικά, καθαρισμένα και πλυμένα. Αν είναι κατεψυγμένα τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν.
250gr φέτα τεμαχισμένη σε κύβους
1 μεγάλη τομάτα (ξεφλουδισμένη) τεμαχισμένη σε κύβους
1 πιπεριά πράσινη (γλυκειά) τεμαχισμένη σε κύβους
4 κύβους ψωμί (περίπου στην διάμετρο του καλαμαριού)
1 πρέζα πιπέρι
1 πρέζα δυόσμο (αποξηραμένο)
1 πρέζα ρίγανη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα καλαμάρια και το ψωμί, σε ένα μπωλ (χωρίς να τα λιώσουμε) και με το μίγμα θα γεμίσουμε τα 3/4 του κάθε καλαμαριού.
Τελειώνουμε το γέμισμα με τον κύβο ψωμιού (για να κρατήσει την γέμιση) και στη συνέχεια κλείνουμε το καλαμάρι με 1-2 οδοντογλυφίδες. Με μια οδοντογλυφίδα τρυπάμε σε 2-3 μεριές τα καλαμάρια για να μην σκάσουν.

Στρώνουμε σε ένα ταψι αντικολλητική λαδόκολλα και περιχύνουμε το κάθε καλαμάρι με 1 κουτ. του γλυκού λάδι.

Ψήνουμε στο grill για περίπου 10-15 λεπτά (μέχρι να ροδίσει το καλαμάρι).
Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε σε barbeque.
Αφού κρυώσουν λίγο, τα κόβουμε σε ροδέλες.

Συνοδεύουμε με ουζάκι.

6-8 μερίδες
420-480 θερμίδες ανά μερίδα

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kalws mas epistrepse kokkino piperaki! Fovero to neo sas look !
Sinexiste etsi!

Nina είπε...

Παιδιά το βλέπω και δε το πιστεύω είναι τεράστια η αλλάγη και πανέμορφη η εικόνα σας εύχομαι καλή επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία σελίδα

andriana είπε...

Είναι ένα όνειρο φοβέρο site

Ανώνυμος είπε...

Μπαίνω πρώτη φορά σε αυτή τη σελίδα μου άρεσε το περιεχόμενο της είναι ένα σύνχρονο SITE φτιαγμένο με μεράκι,θέλω να γραφτώ σαν μέλος αλλά δε ξέρω πως-Ελένη

kokkinopiperi είπε...

Ελένη, αν έχεις κάποιο email GMAIL μπορείς να επιλέξεις στην αριστερή στήλη της σελίδας 'Παρακολούθηση'.
Αν έχεις λογαριασμό στο facebook, μπορείς να γίνεις μέλος του fun club μας (δημηουργήθηκε μόλις χθες).
Οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας και μέσω του email μας.
Θα χαρούμε πολύ να σε έχουμε στην παρέα μας :)

antonia είπε...

EIMAI ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΛΈΠΩ ΞΑΝΑ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΠΕΡΊΜΕΝΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ ΕΧΕΤΕ ΦΟΒΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ...

Ανώνυμος είπε...

οι μεζ΄δες είναι για μεγάλους μερακλήδες.....

Ανώνυμος είπε...

polu endiaferousa h selida sas

pantof είπε...

kalos sas vriskoumai kai pali exete polu omosfh selida

Ανώνυμος είπε...

ti mezedes einai autoi me xetrelan bravo stis kales kai oraies idees sas.

Ανώνυμος είπε...

κοκκινο πιπερι οι Σερρες σου στελνουν την αγαπη τους και να εχεις παντα καλες συνταγες οπως τη σημερινη!!!

mariana είπε...

me megali xara sas xanavlepw kai me megalh ekplhxh vlepw tis allages para polu oraio to skhniko to kainourgio me polles epiloges kai sou dinei thn aisthsh pws koitontas to sou anoigei h orexh synxarhthria sto kokkino piperi gia allh mia fora

Ανώνυμος είπε...

μοναδική η συνταγή για μερακλήδες.

Ανώνυμος είπε...

καλησπέρα σε όλους σας είμαι από μια περιοχή του μεσολογγίου που λέγεται Νεοχωρι έχω εντυπωσιαστεί από τις συνταγές σας σας παρακολουθούμε με τις φίλες μου συχνά και φτιάχνουμε συνταγές σας συχνά.

Ανώνυμος είπε...

kokkino piperi se latreuo -meraklhs