Χάστε βάρος απλά... αλλάζοντας τον τρόπο μαγειρέματος

Όσο δύσκολο και να σας φαίνεται να χάσετε βάρος να είστε σίγουροι/ες ότι μπορείτε να τα καταφέρετε, χωρίς να αλλάξετε ολοκληρωτικά συνήθειες και τρόπο μαγειρέματος! Κι επειδή είναι πολλές οι γυναίκες που ακολουθούν ένα πρόγραμμα διατροφής, αλλά παράλληλα εργάζονται ή είναι και μητέρες, σκοπός μας είναι να τις διευκολύνουμε στην προσπάθειά τους και όχι να τις μπλοκάρουμε κλείνοντάς τες στην κουζίνα να μαγειρεύουν 2 ή 3 διαφορετικά φαγητά ,για να καλύψουν τις επιθυμίες κάθε μέλους της οικογένειάς τους.
Έτσι λοιπόν μπορείτε να ελέγξετε τις θερμίδες που προσλαμβάνετε καθημερινά αλλάζοντας τρόπο μαγειρέματος. Το τηγάνισμα κρίνεται ανθυγιεινός τρόπος μαγειρέματος, ακριβώς επειδή η τροφή απορροφώντας λάδι γίνεται θερμιδικά πιο πλούσια -εντείνοντας το πρόβλημα της παχυσαρκίας- και αυξάνεται η περιεκτικότητά της σε κορεσμένα και trans λιπαρά οξέα -προκαλούν αθηρωμάτωση και καρδιαγγειακά προβλήματα.
Όπου μπορείτε λοιπόν, επιλέξτε να ψήσετε ή να βράσετε το φαγητό: μελιντζάνες ψημένες ή βρασμένες αντί για τηγανισμένες, στον μουσακά ή χρήση απορροφητικού χαρτιού σε πατάτες ή ψάρια τηγανιτά ή ψήσιμο ομελέτας με ελάχιστο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι.Αυτές οι ιδέες σίγουρα περιορίζουν τις προσλαμβανόμενες θερμίδες και κάνουν εξίσου νόστιμο το φαγητό.
Τηγανιτές πατάτες : Αν τις κόψουμε σε ροδέλες ( αντί των sticks), τις τηγανίσουμε σε ελαιόλαδο-και όχι σε πολυχρησιμοποιημένο σπορέλαιο - και αν χρησιμοποιήσουμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας μετά το τηγάνισμα για να απομακρυνθούν τα πολλά λάδια ,τότε μπορούμε να τις απολαύσουμε ακόμα και αν ακολουθούμε κάποιο πρόγραμμα διατροφής για απώλεια βάρους.Πάντα όμως με μέτρο...!

Δεν υπάρχουν σχόλια: