Λέμε ΝΑΙ στη θάλασσα και ΌΧΙ στους...γευστικούς πειρασμούς!

Χρυσός Κανόνας και γι'αυτό το καλοκαίρι είναι να μην ξεχνάτε τα μικρά συχνά γεύματα.Σας χαρίζουν ευεξία και ρυθμίζουν πιο εύκολα το βάρος σας.

Λέμε ΝΑΙ ...σε

Σαλάτες : Επιλέξτε δροσιστικές σαλάτες με έμφαση στα εποχιακά λαχανικά.Μην υπερβάλλετε στο τυρί, στις ελιές, στα αλλαντικά, στα παξιμάδια ή στο ψωμί που θα προσθέσετε.Προτιμήστε το ελαιόλαδο αντι της μαγιονέζας ή των σως.

Φρούτα :Το καλοκαίρι έχει τη μεγαλύτερη ποικιλία φρούτων...καλύπτουν τις γευστικές προτιμήσεις όλων μας.Επιλέξτε φρέσκα φρούτα ή τους χυμούς τους.

Νερό : Το καλοκαίρι λόγω υψηλών θερμοκρασιών οι ανάγκες του οργανισμού μας σε υγρά αυξάνονται...μην ξεχνάτε λοιπόν να πίνετε άφθονο νερό.Περιορίστε το αλκοόλ,τους καφέδες και αναψυκτικά, που δεν σας ενυδατώνουν.

Κολύμπι - βόλτες : Είναι καλοκαίρι...ευκαιρία για περισσότερες βόλτες, περιπάτους, κολύμπι,παιχνίδια στην παραλία με ρακέτες ή μπάλα, χορό.Απαλλαγείτε από τα δεσμά του καναπέ και του γραφείου και αποδράστε με γνώμονα την αύξηση της φυσικής σας δραστηριότητας, για να διώξετε τα κιλά του χειμώνα και την κυτταρίτιδα, κορίτσια!


Λέμε ΟΧΙ ...σε


Παγωτά : Μπορεί το παγωτό να αποτελεί απόλαυση κάθε καλοκαίρι-και όχι μόνο-μην ξεχνάμε και τις θερμίδες του...!Για να μην επηρεάσει το βάρος μας, μπορούμε να τρώμε παγωτό μέχρι 2 φορές την εβδομάδα, ένα μπωλάκι, χωρίς σιρόπι ή σαντιγύ και χωρίς ξηρούς καρπούς.Ετσι μειώνονται αρκετά οι θερμίδες του.Καλύτερη λύση είναι τα σορμπέ η οι γρανίτες.

Αναψυκτικά : Δεν μας προσφέρουν κανένα θρεπτικό συστατικό...μόνο θερμίδες και ζάχαρη!

Φαγητό εκτός σπιτιού & αλκοόλ : Η διάθεσή μας μαζί με την θερμοκρασία ανεβαίνει...οι ευκαιρίες για εξόδους με καλή παρέα για φαγητό ή ποτό είναι πιο συχνές...!Προσπαθείστε να επιλέγετε ψητά με σαλάτα και να μην τσιμπολογάτε στα γύρω πιάτα...δώστε έμφαση σε σαλάτες και περιοριστείτε και στο ποτό.Τα αλκοολούχα ποτά έχουν θερμίδες, επιβαρύνοντας σε μια έξοδό μας ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα διατροφής μας σε θερμίδες.Επιλέξτε καλύτερα ελαφριά ποτά, μπύρα ή κρασί. Το ούζο, η βότκα, το ουίσκι περίεχουν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, άρα και θερμίδες.

Ένα ποτό αντιστοιχεί σε 1 κουτάκι μπύρα ( 330 ml) ή 1 ποτήρι κρασί ( 150 ml) ή μία δόση βότκα, ουίσκι, ούζο, τεκίλα (45 ml) . Και εννοείται δεν τρώμε ξηρούς καρπούς ή πατατάκια με το ποτό μας!