ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ


Τι είναι η Κυτταρίτιδα ?
Κυτταρίτιδα είναι μια ''ανωμαλία'' στη μορφολογία του συνδετικού ιστού,που βρίσκεται κάτω από την επιδερμίδα και όχι αποθέματα λίπους, όπως πιστεύουν μερικοί.Όλα ξεκινούν από τη μεταβολή των τριχοειδών αγγείων,που επιτρέπουν το πέρασμα σε ορισμένα υγρά από το ένα κύτταρο στο άλλο.Τα κύτταρα αντιδρούν σε αυτή την ανωμαλία δημιουργώντας ίνες κολλαγόνου,οι οποίες διασταυρώνονται μεταξύ τους με αποτέλεσμα να σχηματιστεί ένας συμπαγής,τραχύς ιστός και να εμφανιστεί η Κυτταρίτιδα.
Υπάρχουν τρείς τύποι κυτταρίτιδας:
1. η συμπαγής
2. η χαλαρή και
3. η οιδηματώδης.

Τι προκαλεί την κυτταρίτιδα ?

Ανάλογα με το πως και τί τρώμε ποικίλλει και ο βαθμός της κυτταρίτιδας.Η κακή διατροφή προκαλεί άμεσα κυτταρίτιδα,ενώ η σωστή διατροφή μπορεί να την αναστείλει.
Κακή διατροφή θεωρείται όταν :
● Γίνεται κατάχρηση λιπαρών
Τα λίπη,ως γνωστόν κατά το μεταβολισμό τους ( καύση ) απαιτούν περισσότερο οξυγόνο από τις άλλες θρεπτικές ουσίες,με αποτέλεσμα να το στερούν από τα κύτταρα,τα οποία φυσικά νεκρώνονται κι έτσι προκαλλείται η κυτταρίτιδα
● Γίνεται κατάχρηση οινοπνευματωδών
Το ίδιο συμβαίνει-όπως παραπάνω- και με αυτά,αφού η αλκοόλη κατά το μεταβολισμό της συμπεριφέρεται όπως και τα λίπη.
● Γίνεται υπερκατανάλωση ζωικών προϊόντων(κρέατος & τα παράγωγα αυτού )
Τα ζωικά προϊόντα περιέχουν τοξίνες.
● Γίνεται κατάχρηση καφεΐνης και καπνού.
Αυτά τα είδη καταστρέφουν άμεσα το πολύτιμο κυτταρικό οξυγόνο.
● Δεν πίνουμε νερό
Σαν λαός δεν φαίνεται να πολυσυμπαθούμε την κατανάλωση νερού,το οποίο όμως έχει καταλυτική επίδραση στην πρόληψη και θεραπεία της κυτταρίτιδας,λόγω αποβολής τοξινών.
● Κάνουμε κατανάλωση έτοιμων φαγητών ( Fast Food )
Τα έτοιμα φαγητά με την πλούσια περιεκτικότητά τους σε λίπη δημιουργούν άμεση και μεγάλου βαθμού κυτταρίτιδa.Άλλοι παράγοντες που έχουν άμεση σχέση με την κυτταρίτιδα.

* Δυσκοιλιότητα και Κυτταρίτιδα.
Υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της δυσκοιλιότητας και της κυτταρίτιδας.Αυτό συμβαίνει, διότι τα αραιά αποβαλλόμενα κόπρανα αναγκάζουν τον οργανισμό να μείνει εκτεθειμένος στις τοξικές ουσίες που περιέχουν,εντείνοντας το πρόβλημα της κυτταρίτιδας.

* Τα φρούτα και τα λαχανικά την διασπούν.
Αυτές οι πολύτιμες φυσικές τροφές αποτελούν ασπίδα κατά πολλών παθήσεων και καταστάσεων και φυσικά δεν θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι διαφορετικό και με το πρόβλημα της κυτταρίτιδας.Τα φρούτα και τα λαχανικά σε αντίθεση με τα λίπη, εμφανίζουν ισχυρή διουρητική και αποτοξινωτική επίδραση με αποτέλεσμα να ενισχύουν την αποβολή των άχρηστων μεταβολικών παραγόντων,που είναι υπεύθυνοι για το σχηματισμό της κυτταρίτιδας.Από τη άλλη,βοηθούν στη καλή λειτουργία του εντέρου και βελτιώνουν το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας,άρα μειώνεται η κυτταρίτιδα.

* Η καθιστική ζωή και η κυτταρίτιδα.
Η έλλειψη κίνησης και γυμναστικής είναι σοβαρή αιτία για την δημιουργία κυτταρίτιδας.Μέσω της κίνησης και της άσκησης γενικότερα ο οργανισμός προσλαμβάνει περισσότερο οξυγόνο,το οποίο βοηθά στην ομαλή λειτουργία των κυττάρων.

* Οι απότομες αυξομειώσεις βάρους.
Οι απότομες αυξομειώσεις βάρους είναι ο καλύτερος φίλος της κυτταρίτιδας.