- 800gr μοσχάρι, κομμένο ζουλιέν
- 2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 3 κουτ. της σούπας αλεύρι
- 450gr μπύρα
- 1/2 φλ. του τσαγιού λάδι
- 150gr ζωμός κρέατος
- 1 κουτ. της σούπας ξύδι
- 2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτ. της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4-5 λεπτά. Τα αφαιρούμε με την τρυπητή και τα τοποθετούμε σε ένα pyrex. Στη συνέχεια σωτάρουμε το κρέας τόσο ώστε να ροδίσει από όλες τις πλεύρές. Όταν τελειώσουμε, το τοποθετούμε πάνω στα κρεμμύδια.
Έπειτα, ρίχνουμε το αλεύρι στο τηγάνι και ανακατεύουμε και προσθέτουμε την μπύρα, τον ζωμό κρέατος, το ξύδι, τη ζάχαρη και τα φύλλα δάφνης. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά. Περιχύνουμε το μίγμα πάνω στο κρέας και αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το pyrex και το ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς για 2-2.5 ώρες, έως ότου να μαλακώσει.
Πασπαλίζουμε με μα¨ντανό και σερβίρουμε
- 4-5 μερίδες
- θερμίδες ανά μερίδα
22 σχόλια:
to mosxaraki sas katapliktiko
μου έκανε εντύπωση η συνταγή θα τη δοκιμάσω να δω αν θα μου πετύχει και τότε τα ξαναλέμε.
vre mosxaraki mou zoulien poso thelo na se fao....
Μια χαρά ήταν το μοσχαράκι δε το περίμενα τόσο σπουδαίο.
mia suntagh oneiro anarthsate bravo paidia kai parallhla sas eyxomai kales diakopes.
Σαν το μοσχαράκι δεν υπάρχει τίποτα πιο γευστικό από τα κρεατικά.
καλά μπάνια σε όλους σας και να γυρίσετε ακόμα δυνατότεροι από Σεπτέμβριο.
na eixa ena mosxaraki tora kai den thelo tipota allo.
kleisate me fovsrh syntagh to kalokairino kuklo sas sas euxomai kalh epistofh kai perimenw tis allages.
auto den einai mosxaraki alla loukoumaki
mh pate re paidia diakopes kala de pernagame toso kairo asteieuomai na pate kai na xekourasteite kai na gurisedte ananeomenoi giati exete polla na prosferete sth mageirikh geysh kai ebeiria mas.
καλές διακοπές και πέστε στη διαιτολόγο να μας αφήσει λίγο ελεύθερους να κάνουμε λίγες μικρές γευστικές αμαρτίες το καλοκαιράκι μετά ας πάρει τη μαγκούρα.
ta bania tou laou kai tou kokkinou piperiou eftasan tha ta poume se neo perivalon ap oti katalava..perimenw me anypomonysia.
Δε το πιστεύω τώρα που γύρισα από Αγγλία φεύγετε εσείς?που πάει ο γευσιγνώστης μου? η διατροφολόγος οι υπεύθυνοι του μπλοκ?ΧΕΧΕ Πραγματικά μου κρατάτε συντροφιά και απασχολούμε στην Αγγλία με κάτι δημιουργικό βέβαια περιμένω τις αλλαγές σας με μεγάλο ενδιαφέρον γιατί έχετε ένα πιασάρικο θεματικό blog και σας επιτρέπω λίγες μέρες ξεκούρασης,όλοι πίσω γρήγορα χωρίς μεγάλη αναμονή,να περνάτε καλά η ζυμαρούλα από το oxford.
ti einai aytes oi allages pou lene oloi?
Να πάτε στις καλοκαιρινές σας διακοπές και να περάσετε καλά και επειδή βλέπω το κόκκινο πιπέρι να έχει μέλλον μπροστά του οι αλλαγές θα το κάνου σίγουρα πιο θελκτική και ενδιαφέρουσα σελίδα.
Πόλλα είπαμε για τις διακοπές το μοσχαράκι είναι θαύμα λέω εγώ.
ακόμα τρώμε το μοσχάρακι σας έχειαρέσει σε όλους στο σπίτι.
kales diakopes kai sas perimenoume oloi piso suntoma.
βάλτε συνταγές στο κοινό σας καλές οι διακοπές αλλά εδώ έχουμε θέμα η απουσία σας θα μας κοστίσει.
to zoulien einai fnatastiko me ligh upomonh tha exete ena spesial geuma ayto eipa stous kalesmenous mou exthes kai oloi paradextikan to mageirikh mou xaris se esas.
to mosxaraki zoulen se fetakia einai sigoura geustiko me byra de to eixa ftiaxei kai den fantazomoun poso tou paei.
Δημοσίευση σχολίου