ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κοτόπουλο 1.5kgr, τεμαχισμένο σε μερίδες
  • 1kgr μπάμιες φρέσκιες, καθαρισμένες
  • 1φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. του τσαγιού ξύδι
  • 5-6 τομάτες ώριμες, τριμμένες στον τρίφτη
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 2-3 κουτ. της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο (προεραιτικά)
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις μπάμιες αφού τις έχουμε καθαρίσει, στις αφήνουμε να στραγγίξουν, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Τις ραντίζουμε με το ξύδι και λίγο αλάτι, τις ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να μείνουν για 1 ώρα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε το 1/2 από το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σωτάρουμε τις μπάμιες σε δύο δόσεις για 5-7 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα προσεκτικά, με ξύλινη κουτάλα. Τις αφαιρούμε με τρυπητή από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε ένα μπωλ.

Στο ίδιο σκεύος που έχουμε σωτάρει τις μπάμιες προσθέτουμε και το υπόλοιπο λάδι και μόλις κάψει σωτάρουμε τις μερίδες κοτόπουλου έως ότου ροδίσουν. Στη συνέχεια τοποθετούμε το κοτόπουλο σε μια γάστρα (χωρίς το λάδι). Στο λάδι που περισσεύει στο τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, προσθέτουμε τις τριμμένες τομάτες, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 2-3 λεπτά και με αυτή περιχύνουμε το κοτόπουλο που έχουμε τοποθετήσει στην γάστρα και προσθέτουμε 1 φλ. νερό.

Σκεπάζουμε την γάστρα με το καπάκι (αν προκειται ταψί σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο) και ψήνουμε σε φουρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα. Όταν βγάλουμε το σκεύος από τον φούρνο προσθέτουμε τις μπάμιες γύρω από τις μερίδες κοτόπουλου και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λεπτά (ξεσκέπαστο πλεον).

Στο τέλος το φαγητό πρέπει να μείνει μόνο με το λάδι του.

  • 4-6 μερίδες
  • 480-500 θερμίδες ανά μερίδα

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όπως και να γίνει το κοτόπουλο πάει με όλους τους συνδιασμούς και οι μπάμιες είναι ηένας κλασικός άλλα επιτυχημένος συνδιασμός.

Ανώνυμος είπε...

ρε σήμερα παισιά με κάνατε να αλλάξω φαγητό.

paulina είπε...

Μια χαρά τα πάτε σήμερα και κοτοπουλάκι και μπάμιες φρέσκιες.

perl είπε...

μια καλή συνταγή για ένα θαυμάσιο γεύμα

Ανώνυμος είπε...

molis eidame th syndagh to proi afou eixame ta ulika valame bros kai th ftiaxame ena oraiotato eyxaristo kokkino piperi

Ανώνυμος είπε...

o volos sou stelnei th agaph tou kokkino piperi

iste είπε...

exw ftiaxei oles tiw syntages pou exete valei me kotopoulo h shmerinh eixe megalh epityxia

Ανώνυμος είπε...

σιγουρα του έφεξε σε όποιον τρώειτις μπάμιες

Ανώνυμος είπε...

oi kotosundages sas me kanoun oko kai poio ebeirh sto na dokimazqw syndages me kotopoulo kai na odhgoume sthn epityxia!!!

mon είπε...

eimai diakopes kai epeidh de ginetai na mageireuw edw pou eimai krataw shmwivseiw kai otan erthw athina..........

andriana είπε...

τέλους επιστρέφω και τώρα θα γίνουν πραγματικότητα όλες οι συνταγές σου κόκκινο πιπέρι.

Maria είπε...

οι ωραίες σας συνταγές με ανάγκασαν να γίνω μέλος της σελίδας σας.

Ανώνυμος είπε...

είναι κάτι διαφορετικό...

Ανώνυμος είπε...

kalh orexh paidia emeis eimaste sth xonpsh

Ανώνυμος είπε...

τι ωραία συνταγή και πάλι είδη έχετε αρκετές πάει καλά το blog σας

antonia είπε...

μόλις ψήθηκε το κοτόπουλο μου καλή όρεξη σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

fantastikes sundages apo to kokkino piperi

Ανώνυμος είπε...

οι φήμες λένε πως το κοτόπουλο λατρεύει τις μπάμιες και εμείς και τα δυο...

pantof είπε...

exo sto parelthonposo mou aresei to kotopoulo,an kai denrimai o kaluteros filos me tis mpamies de prepei na pw psemata pane toso kala auta ta 2 mazi pou axizei to kopo na ta ftiaxoume estw kai mia fora.

pantof είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

οι κοτοπουλάδες δε πρέπει να έχουν κανένα παράπονο έτσι?

mikela είπε...

sas eyxaristw pou toso kairo me exete vohthisei na mathw na ftiaxnw arketa faghta!

Ανώνυμος είπε...

βάλτε λίγο λαδάκι παραπάνω δε κάνουμε όλοι δίαιτα.

Ανώνυμος είπε...

megalh kai paradosiaka epityxhmenh h sundagh sas.

Ανώνυμος είπε...

oraio to kotopoulo yo eftiaxa me mia mikrh parallagh alla akolouthisa pista tiw odgies sas.