ΥΛΙΚΑ
* 600 γρ.γάλα άπαχο (1.5% λιπαρά)
* 4 αυγά
* 230 γρ. φράουλες πολτοποιημένες
* 90 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τη ζάχαρη σε μία μικρή κατσαρόλα με 3 κουταλιές της σούπας νερό και την τοποθετούμε στη φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα σκούρας καραμέλας. Στη συνέχεια μοιράζουμε αμέσως την καραμέλα σε ατομικές φορμίτσες της κρεμ καραμελέ.
Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε στα αυγά, που προηγουμένως τα έχουμε χτυπήσει ελαφρώς με σύρμα. Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες φράουλες, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις φορμίτσες. Τοποθετούμε τις φορμίτσες σε ένα ταψί με νερό ώστε να καλύψει τα 2/3 των μπωλ και τις ψήνουμε σε τύπου μπεν μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C (προσοχή, να μην μείνει το ταψί χωρίς νερό) για περίπου 45-60 λεπτά (έως ότου πήξουν).
Όταν πήξουν τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τα φορμάκια στου ψυγείο για τουλάχιστον 10-12 ώρες. Πιέζουμε λίγο την κρέμα γύρω-γύρω κοντά στα τοιχώματα της φόρμας και αναποδογυρίζουμε απότομα σε πιατάκι ή σε μπολ.
* 6-7 μερίδες
* 180-220 θερμίδες ανά μερίδα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
14 σχόλια:
einai eukolh kai drosistikh apolaush gia thn epoxh
θα πάρω υλικά να τη φτιάξω.
δε λέω πολλά γιατί αρκετοί ξέρουν να φτιάχνουν κρέμα καραμελέ αλλά μου άρεσε η γεύση φράουλα μμμ
έχετε δώσει απλές οδηγιές και είναι σίγουρο οτι θα προσπαθήσω να φτιάξω τη κρεμούλα έτσι να δροσιστούμε και εμείς στη παράξενα καλοκαιρινή Αγγλία.
fraoylita kai akaramelitsa oraios sundiasmos.
thn eftiaxa axizei to kopo na th dokimasete tha sas apozhmiosei h geysh ths.
ώραιο γλυκό για καλοκαίρι.
einai diaititikh kai elafria h krema karamele me fraoula.
oraia suntagh
η φράουλα πάει με τη κρέμα καραμελέ είναι το άλλο της μισό.
ένα γλυκό είναι ότι πρέπει για σήμερα και μια κρέμουλα σα και αυτή βοήθαει έτσι μαλακτική που είναι.
me arketh dosh tyxhs ta katafera.
είναι μια χαρά συνταγή για γλυκό και την έχω βάλει στο πρόγραμμα με τα καλοκαιρινά γλυκά.
super h krema karamele me fraoula tha ginei apo tis agaphmenes mou.
Δημοσίευση σχολίου