ΥΛΙΚΑ
- 600gr μοσχαρίσιο κιμά
- 400gr χοιριό κιμά
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 2 κουτ. της σούπας μαϊντανό ή δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 5 φέτες μπέικον
- 200gr κίτρινο τυρί, τεμαχισμένο σε ράβδους
- 4 κουτ. τριμμένη φρυγανια (ή 2 φέτες ψωμί μουσκεμένο σε κρασί ή γάλα. Το ψωμί το στήβουμε καλά αφού το μουσκέψουμε)
- 2 αυγά
- 1 ασπράδι αυγού
- αλάτι, πιπέρι
- 1 πρέζα ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε τον κιμά σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τα 2 αυγά (ελαφρά χτυπημένα), το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τη φρυγανιά (ή το ψωμί τριμμένο), τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε το μείγμα να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, θα προσθέσουμε ελάχιστο κρασί ή γάλα (1 σφηνάκι). Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Στη συνέχεια, στρώνουμε μια λαδόκολλα ψησίματος στον πάγκο της κουζίνας και πάνω σε αυτή απλώνουμε τον κιμά έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα παραλληλόγραμμο. Στη μέση βάζουμε το μπέικον (κατά μήκος του κιμά) και από πάνω το τυρί. Στις δυο άκρες αφήνουμε ένα περιθώριο, ώστε να μην τρέξει το τυρί.
Με την βοήθεια της λαδόκολλας παίρνουμε τον κιμά από την μια πλευρά (σηκώνοντας την λαδόκολλα) και σχηματίζουμε σιγά-σιγά ένα ρολό. Δεν πρέπει να το σφίξουμε πολύ για να μην σκάσει κατά το ψήσιμο. Αν χρειαστεί, διορθώνουμε με τα χέρια μας τις άκρες.
Χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι από 1 αυγό με 1 κουταλιά της σούπας νερό και με ένα πινέλλο αλοίφουμε το ρολό. Στο τέλος πασπάλίζουμε με λίγη φρυγανιά και ψήνουμε στον αέρα για περίπου 1.5 ώρα σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς. Προσθέτουμε στο ταψί 2 ποτήρια νερό και ελέγχουμε κατά το ψήσιμο αν χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα.
Αν επιθυμούμε μπορούμε να πάρουμε τον ζωμό απο το ταψί, αφού ολοκληρωθεί το ψήσιμο και σε μια κατσαρόλα να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές της σούπας corn flour ώστε να φτιάξουμε μια ελαφριά σαλτσούλα και με αυτό περιχύνουμε το ρολλό αφού πρώτα το έχουμε τεμαχίσει σε φέτες.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε με πατάτες φούρνου.
- 8 μερίδες
23 σχόλια:
fovero to rolo ti lete?
laikh apaithsh na vazete panta tetoies sundages
exei mia gemish pou einai oti prepei gia rolo.
oraia skepsh eixate shmera h sundagh sas einai thaumasia!
Για να είμαστε δίκαιοι έχετε ένα καταπληκτικό blog φαγήτου.
το ρολό είναι ένα φαγητό για σημαντικά γεύματα μέσα στο χρόνο.
n to exo dokimasei pote alla shmera tha to ftiaxw exw xrono gia na to petyxw kai na to apolausoume sto spiti.
ti rolo ti rolo
κυριακή αύριο μακάρι να είχα τα υλικά θα το έφτιαχνα,μου αρέσε έτσι όπως το διάβασα
δε μου λέτε που βρίσκετε αυτές τις ιδέες μας αρέσουν όλα
λίγο δύσκολο αλλά θα το δοκιμάσω δε πρέπει να μένουμε στα εύκολα μόνο.
kalooooooooo........roloooooooooo
Με σιγουριά σας λέω ότι δείχνει φοβερό είναι στο φούρνο μου εδώ και λίγη ώρα και μοσχοβολάει.
αν είναι το ίδιο με τη δωτογραφία τότε μια εικόνα χίλιες λέξεις.
o kimas kolaei sto rolo apithana kai h gemish tou hrthe kai edese.
το βρίσκω ένα νόστιμο πιάτο σπιτικό και οικογενειακό.
spoudaio to rolo sas einai loukoumi sketo.
safestata boreite na emfanisteite sth thleorash exete monadikes sundages.
o kimas me olh ayth th omorfh geush dinei ena oraiotato geuma.
καλές και πολλές ευχές από όλους τους καλεσμένους μου έχουμε εντυπωσιαστεί.
καλά μόνο να το ψήσετε σε όλα τα άλλα σας συμβουλεύει η απλή και καλογραμμένη συνταγή από το κόκκινο πιπέρι.
mmmmmmmmmm.......
o prohgoumenos me epeise oute mia kouventa den eipe kai katalava polla tha to ftiaxw
Δημοσίευση σχολίου