ΥΛΙΚΑ
- 2 πακέτα μπισκότα τύπου μπτι-μπερ
- 6 φλ. του τσαγιού γάλα
- 2 σφηνάκια κονιάκ
- 1 φλ. του τσαγιού σκόνη άνθος αραβοσίτου (βανίλια)
- 4 κουτ. της σούπας ζάχαρη
- 1.5 φακελλάκι ζελέ φράουλα (ή ότι άλλο προτιμάμε)
- 200gr φράουλες, τεμαχισμένες σε τέσσερα κομμάτια (ή άλλο φρούτο ανάλογα με το ζελέ που θα χρησιμοποιήσουμε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα 5 φλ. γάλα, το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς έως ότου πήξει. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις αρχίζει να κοχλάζει και την σκεπάζουμε αμέσως με μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα.
Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφού το ετοιμάσουμε το αφήνουμε να κρυώσει (όχι να πήξει).
Ρίχνουμε σε ένα μπωλ 1 φλ. γάλα και τα 2 σφηνάκια κονιάκ. Παίρνουμε τα μπισκότα ανά 2 ενωμένα, και τα βουτάμε μέσα σε αυτό το μείγμα και στη συνέχεια τα παραθέτουμε με τη σειρά σε ένα ταψί 35εκ, κατά προτιμηση ορθογώνιο ώστε να δημιουργηθεί μια βάση από μπισκότα.
Αφού τελειώσουμε με τα μπισκότα, στρώνουμε την κρέμα στο ταψί και αφήνουμε για 15 λεπτά ώστε να δημιουργηθεί μια κρούστα στην κρέμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις φράουλες στο ζελέ και περιχύνουμε με αυτό το ταψί.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (έως ότου πήξει καλά το ζελέ).
- 12 μερίδες
- 310-350 θερμίδες ανά μερίδα
17 σχόλια:
Θα το ετοιμάσω σήμερα! Καλή ιδέα για ένα δροσιστικό απόγευμα μεσα στη ζέστη στη αθήνας
είναι δροσιστικότατο καλή και γρήγορη η επιλογή σας.
δεν υπάρχει γλυκό που να μη μου αρέσει αν και το καλοκαίρι είναι λίγο βαριά κάποια γλύκα αυτό είναι ότι πρέπει
to eftiaxa aplo kai eukolo.
einai opos akrivos to grafetai lixoudia.....
είναι καλοκαιρινό και εύκολο ακόμα και αν δε έχει κάποιος ασχοληθεί με συνταγές γλυκών.
kala kanate kai valate ayto to glukaki mou arese ayth h skepsh sas.
kalo mou fainetai hxera kapoia paralagh tou idiou glukou alla tha dokimaso kaia yth th syndagh.
oti prepei gia meta to faghto
θα συμπληρώσω πως μπορούμε να παίξουμε λίγο με τα φρούτα και να κάνουμε και ένα κοκτέιλ αλλά με προσοχή.
άλλη μια επιτυχία του κόκκινου πιπεριού.
an kai to kalokairi einai gia pagota oti prepei ena tetoio glukaki einai proklhsh
έχω πει πολλές φορές ότι έχετε καλές ιδέες μια από αυτές είναι και το σημερινό δροσιστικό γλυκό σας!
$$$$ ola ta lefta einai h lixoudia sas
nosthmo to gluko kai arketa fresko kai drosistiko
to eftiaxa einai oti prepei gia to kalokairi.
parakouloutho arketa to site apo to kilkis pou vriskomai einai dunath selida gia blog mageirikhs synexiste etsi opos exete arxisei..
Δημοσίευση σχολίου