- 4 φιλέτα σολωμού
- λαδόκολλα ψησίματος (περίπου 40-50 εκ.)
- αλουμινόχαρτο (περίπου 40-50 εκ.)
- 4 μέτρια κρεμμύδια ξερά, τεμαχισμένα σε ροδέλες
- 2 μέτρια καρότα, τεμαχισμένα σε λεπτά μπαστουνάκια
- 2 κουτ. του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
- 2 κουτ. της σούπας ξίδι ρυζιού (είναι κινεζικής ή ιαπωνικής προέλευσης)
- 2 κουτ. του γλυκού σησαμέλαιο
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε στον πάγκο το αλουμινόχαρτο και από πάνω την λαδόκολλα. Στη μέση περίπου του φύλλου της λαδόκολλας τοποθετούμε το καρότο και το κρεμμύδι. Πάνω σε αυτά τοποθετούμε τα φιλέτα σολωμού. Στη συνέχεια ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το τζίντζερ, το ξίδι καθώς και το σησαμέλαιο και με αυτό το μίγμα περιχύνουμε το σολωμό (με προσοχή να είναι μέσα στα ορια της λαδόκολλας). Προσθέτουμε αλάτι και λίγο πιπερι. Τυλίγουμε καλά ώστε να δημιουργήσουμε ένα πακέτο που περικλειει τον σολωμό με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά στους 220 βαθμούς σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει. (να μπορούμε να τον τρυπήσουμε εύκολα με ένα πιρούνι). Αν θέλουμε σερβίροντας στο πιάτο προσθέτουμε επιπλέον ξίδι ρυζιού. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με ρύζι basmati.
- 4 μερίδες
- 420-450 θερμίδες ανά μερίδα
23 σχόλια:
solomos me tzintzer foverh syndagh
polu kalh preagmati
ena geuma gia eugeneis kai aristokrates.
πόσο ωραία συνταγή η σημερινή να είχα λίγο μόνο τώρα.
είναι έξυπνο το tip που κάνατε με το τζίντζερ έπιασε!
λακταριστός και καλοσυνάτος σολωμός καλοκαιρινές καταστάσεις.
είναι εύκολο να βρεις στην Αγγλία SOLOMO,θα τη φτιαξω σύντομα όταν πάω για ψώνια.
se lumnazonta nera psareueis ena solomo kai meta me th syndagh tou tzitnzer to kaneis to megaloprepes piato thw hmeras.
Mόνο νοστημίες έχετε κάθε μέρα είναι ένα blog που πάντα έχεις την επόμενη μέρα σου κρατά το ενδιαφέρον.
ftanei na to dikomasei kapoios mia fora kai den nomizo oti tha meinei se auth
κι άλλη συνταγή με σολωμό
an kai kostizei ligo akriva einai sigoura to kalytero psari
mia katafanestata epilogh poiothtas shmera o solomos kai h skepsh gia tzintzer einai petuxhmenh.
βασιλικό ψάρι για λουκούλλια γεύματα.
μου αρέσει και θα αγοράσω αύριο σολωμό να τη φτιάξω και να σας πω αν μου πέτυχε.
mallon yparxei kapoios sto kokkino piperi pou akouei epithumies kai tiw kanei praxh kai molis mia mera argotera.
paraligi na to karvouniso alla gia kalh mou tyxh den ta katafera.
to tzintzer tou deinei allh geush
επανέρχομαι και βλέπω πως δεν άλλαξε τίποτα οι συνταγές έιναι οι καλύτερες πάντα.
sigoura o solomos me to skoubri de to xexnaw einai apo tie kalyteres syndages pou exw dei sto blog sas.
η οικονομικήκρίση θέλει να το απόλαυση άρα ένας σολωμός και λίγο μπρικ μας κάνουν καλύτερη τη ζωή.
einai nosthmotatos ayt eipe olh h oikogeneia mou synxarhthria kokkino piperi.
evala kai ligo ladi parapano me apotelesma na ginei ligo liparos alla de sas lew polla apla einai super ouaou.
Δημοσίευση σχολίου