ΥΛΙΚΑ
- 10 αυγά
- 1 kgr καρύδα τριμμένη
- 1 kgr ζάχαρη
- 3 βανίλιες
- 1 φλ. αμύγδαλα ασπρισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε στα αυγά τους κρόκκους από τα ασπράδια και χτυπάμε στο mixer τη ζάχαρη με τους κρόκκους για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το μείγμα από το mixer και ανακατεύομε με το χέρι. Προσθέτουμε στο μείγμα τη καρύδα και τα ασπάδια (ελαφρώς χτυπημένα) καθώς και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά.
Στρώνουμε σε ταψί αντικολλητικό χαρτί και πλάθουμε μπαλάκια με το μείγμα (όπως τους κουραμπιέδες) και βάζουμε στην μέση ένα ασπρισμένο αμύγδαλο. Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν ελαφρά).
- 25 τεμάχια
- 220-250 θερμίδες ανά τεμάχιο
14 σχόλια:
fovero glukaki kai drosistiko
mia glukhtath karuda gluko gia glukew apolauseis
oraio glyko kai oraiotath h shmerih suntagh.
xreiazotan ena gluko gia to savvatokuriako kati san th karuda.
μέτριο γλυκό δε θα το έτρωγα με ευχαρίστηση
οι καρύδες και τα τρουφάκια είναι τα καλύτερα γλυκάκια κατα τη γνώμη μου.
glykakia kokkino piperi shmera?olo ekplhxeis eisai.....
kalo gluko
exo ola ta aparethta ylika kai tha ftiaxo tis karudes pou mou aresan otan diavaza th syntagh
εγώ επιμένω στα κλασικά γαλακτομπούρικο.
το γλυκό αύτο είναι εύκολο και έχει μια ιδιαίτερη γεύση σε εμένα αρέσει πάντως.
gemato karuda pou einai geustikh sa siropi kai oxi mono ena
glukaki kai shmera oti prepei gia ena euxaristo apogeuma me mia toso aplh syntagh tha mas kanei olous xaroumenous pisteuo sto telos
τι ωραία πράγματα μας έχετε ετοιμάσει σήμερα κόκκινο πιπέρι-καρύδεςςς,μπράβο.
Δημοσίευση σχολίου