ΠΕΡΚΑ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ

ΥΛΙΚΑ
  • 5 φιλέτα πέρκας
  • 1 φακελλάκι κουκουνάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη-κέρατο, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κουτ. της σούπας άνηθο
  • 1 κουτ. του γλυκού σκόνη μουσταρδας
  • 5 κουτ. της σούπας παρμεζάνα τριμμένη (ή άλλο τυρί σκληρο)
  • 4 κουτ ης σούπας φρυγανιά, τριμμένη
  • ½ φλ. του τσαγιού λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα φιλέτα καλά και τα περνάμε με μια λεμονόκουπα. Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κουκουνάρι και τις πιπεριές, μέχρι να μαραθούν.Λαδώνουμε ένα pyrex, το πασπαλίζουμε με 2 κουτ. της σούπας τριμμένη φρυγανιά και το τοποθετούμε σε αυτό τα φιλέτα αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει. Τα περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και στη συνέχεια πασπαλίουμε με την σκόνη μουστάρδας και από πάνω προσθέτουμε το μίγμα από το τηγάνι καθώς και τον άνηθο.Θα προσθέσουμε από πάνω την υπόλοιπη φρυγανιά και στο τέλος την παρμεζάνα.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 20-30 λεπτά σε φούρνο που έχουμε πριθερμάνει, στους 200 βαθμούς. Στη συνέχεια το ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά, έως ότου ροδίσει το τυρί.

  • 5 μερίδες
  • 380-420 θερμίδες ανά μερίδα

20 σχόλια:

Unknown είπε...

polu kalo psaraki h perka axizei na to mageirepsoume

Ανώνυμος είπε...

kati kalo maeireuate kai na ta mas mia omorfh perka

Unknown είπε...

καταπληκτική η πέρκα έχω ευχαριστηθεί συνταγές.

Ανώνυμος είπε...

nostimo geumataki.

Unknown είπε...

πάντα η καλύτερη συνταγή ανήκει σε εσάς κάθε μέρα με ένα σχόλιο από το γεύσιγνώστη θα την έκανε μοναδική.

Ανώνυμος είπε...

h perka einai kalo psari kai oxi kathimerino.

Ανώνυμος είπε...

βλέπω πως τα ψάρια γενικά έχουν τη τιμητική τους το τελευταίο καιρό και αυτό με κάνει fun της σελίδας.

Ανώνυμος είπε...

psari me turi ligo alergiko alla nosthmo

Unknown είπε...

tha mazeutoume me filous kai tha to ftiaxoume thn hmera tou telikou ths eurovision.

Ανώνυμος είπε...

η μεγάλη συνταγή σας η πέρκα.

Unknown είπε...

σημερα η συνταγη ειναι διαφορετικη και ξεχωριστη.

Ανώνυμος είπε...

kalo

Ανώνυμος είπε...

megales stigmes gia th perka

Ανώνυμος είπε...

mou aresei ayto pou vlepw kai tha to ftiaxw

Unknown είπε...

gemisa th lekanh me nero psarepsan kapoia alloi sta perixora ths agglias gia mena kai eseis mou dwsate idea kai syntagh gia na ftiaxw mia katapliktikh syndagh psarioy

Unknown είπε...

τι ΩραΊα πράγματα έχετε ετοιμάσει για μας σήμερα? ΠΕΡΚΑ

Ανώνυμος είπε...

kaloooooooo.......

Unknown είπε...

kai vevaia einai apo tis kalyteres pou exete anevasei sth selida sas

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ BLOG ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΘΑ ΓΡΑΦΤΟ ΜΕΛΟΣ.

Unknown είπε...

είχα μια μεγάλη επιτυχία στη πέρκα που μαγείρεψα σήμερα με το τρεόπο της δική σας συνταγής σας ευχαριστω.