- 5 φιλέτα πέρκας
- 1 φακελλάκι κουκουνάρι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη φλωρίνης, ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά πράσινη-κέρατο, ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- χυμό από 2 λεμόνια
- 1 κουτ. της σούπας άνηθο
- 1 κουτ. του γλυκού σκόνη μουσταρδας
- 5 κουτ. της σούπας παρμεζάνα τριμμένη (ή άλλο τυρί σκληρο)
- 4 κουτ ης σούπας φρυγανιά, τριμμένη
- ½ φλ. του τσαγιού λάδι
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα φιλέτα καλά και τα περνάμε με μια λεμονόκουπα. Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κουκουνάρι και τις πιπεριές, μέχρι να μαραθούν.Λαδώνουμε ένα pyrex, το πασπαλίζουμε με 2 κουτ. της σούπας τριμμένη φρυγανιά και το τοποθετούμε σε αυτό τα φιλέτα αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει. Τα περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και στη συνέχεια πασπαλίουμε με την σκόνη μουστάρδας και από πάνω προσθέτουμε το μίγμα από το τηγάνι καθώς και τον άνηθο.Θα προσθέσουμε από πάνω την υπόλοιπη φρυγανιά και στο τέλος την παρμεζάνα.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 20-30 λεπτά σε φούρνο που έχουμε πριθερμάνει, στους 200 βαθμούς. Στη συνέχεια το ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά, έως ότου ροδίσει το τυρί.
- 5 μερίδες
- 380-420 θερμίδες ανά μερίδα
20 σχόλια:
polu kalo psaraki h perka axizei na to mageirepsoume
kati kalo maeireuate kai na ta mas mia omorfh perka
καταπληκτική η πέρκα έχω ευχαριστηθεί συνταγές.
nostimo geumataki.
πάντα η καλύτερη συνταγή ανήκει σε εσάς κάθε μέρα με ένα σχόλιο από το γεύσιγνώστη θα την έκανε μοναδική.
h perka einai kalo psari kai oxi kathimerino.
βλέπω πως τα ψάρια γενικά έχουν τη τιμητική τους το τελευταίο καιρό και αυτό με κάνει fun της σελίδας.
psari me turi ligo alergiko alla nosthmo
tha mazeutoume me filous kai tha to ftiaxoume thn hmera tou telikou ths eurovision.
η μεγάλη συνταγή σας η πέρκα.
σημερα η συνταγη ειναι διαφορετικη και ξεχωριστη.
kalo
megales stigmes gia th perka
mou aresei ayto pou vlepw kai tha to ftiaxw
gemisa th lekanh me nero psarepsan kapoia alloi sta perixora ths agglias gia mena kai eseis mou dwsate idea kai syntagh gia na ftiaxw mia katapliktikh syndagh psarioy
τι ΩραΊα πράγματα έχετε ετοιμάσει για μας σήμερα? ΠΕΡΚΑ
kaloooooooo.......
kai vevaia einai apo tis kalyteres pou exete anevasei sth selida sas
ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ BLOG ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΘΑ ΓΡΑΦΤΟ ΜΕΛΟΣ.
είχα μια μεγάλη επιτυχία στη πέρκα που μαγείρεψα σήμερα με το τρεόπο της δική σας συνταγής σας ευχαριστω.
Δημοσίευση σχολίου