- 1kgr σουπιές
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κονσέρβα τοματάκι ψιλοκομμένο (ή 4-5 τομάτες φρέσκιες τριμμένες)
- 1/2 φλ. του τσαγιού λάδι
- 2.5 φλ. του τσαγιού ρύζι σπυρωτό
- 6 φλ. νερό
- 1 σφηνάκι ούζο
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις τοποθετούμε σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, χωρίς να προσθέσουμε τίποτα, ανακατεύουμε διαρκώς έως ότου εξατμιστούν τα υγρά από τις σουπιές.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το λάδι και το κρεμμύδι, σωτάρουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη τομάτα, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και αφού βράσει για άλλα 10 λεπτά, προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για περίπου 15 λεπτά (έως ότου να βράσει το ρύζι).
Όταν ετοιμαστεί, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό να ημερήσει για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρουμε.
- 5-6 μερίδες
- 500-560 θερμίδες ανά μερίδες
14 σχόλια:
synexizete opos araxisate exthes polu oraia
bgravo paidia
mia geystikh syntagh me sunodeia krasiou eiani idanikos syndiasmos.
oi agapimenes mou soupies einai oneiro etsi mageireymenes.
kales mases an krino apo tous proigoumenous poy aafhsan sxolio
oi soupies me pilafi einai mia agapimenh mou geush kai eidika me ayto to tropo pou mageireuetai mou aresei fovera
έχουν γούστο οι συνταγές σας.
vevaih h epityxia kai shmera
megalh prospatheia gia na th ftiaxo den exo kai thn analogh ebeiria alla pali kala
ζωντανή η συνταγή σήμερα τα έχει όλα και συμφέρει
vazo stixoima pos mou peryxe
geysignosth sxoliase th syntagh
oraia h syntagh
pilafaki mou oraio vrhkes to tairi sou
Δημοσίευση σχολίου