- 1 kgr χταπόδι
- 1/2 φλ. του τσαγιού ξύδι
- 1/2 φλ. του τσαγιού λευκό κρασί
- 1/4 φλ. του τσαγιού λάδι
- 2 φύλλα δάφνης
- 3-4 κόκκους πιπέρι άκοπο
- 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
- αλατι (με προσοχή), πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το κρασί, την δάφνη, τους κόκκους από πιπέρι, ελάχιστο αλάτι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου για 1 ώρα (έως ότου μαλακώσει το χταπόδι).
Το αφαιρούμε από τη κατσαρόλα και το κόβουμε σε μερίδες.
Αναμιγνύουμε το ξύδι, το λάδι, την ρίγανη και λίγο πιπέρι και τα χτυπάμε για λίγο να ενσωματωθούν. Τοποθετούμε στο μείγμα τα κομμάτια χταποδιού, το ανακατεύουμε καλά με την μαρινάτα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Σερβίρουμε με ουζάκι.
- 6-8 μερίδες (ούζου, όχι φαγητού)
- 350 θερμίδες ανά μερίδα
22 σχόλια:
einai mia pareistikh h oikogeniakh protash me geustikous mezedes
tha mazeytoume oikogeniakosoloi na timisoume th syntdagh sas ayrio.
αν και βράδυ μου ανοίξατε την όρεξη.
λίγο μπερδεύτικα αλλά θα τα καταφέρω πιστεύω.
kalh deixnei
nosthmi mou fainetai mallon einai synexeia ton syntagon thw nhstishmis periodou
polu oraioi oi kainourgoi mezedes sas
kalofagata ta mezedakia kai emeis ta timhsame shmera
foveri syntagh ellinikotath kai paradosiaki.
gero piato to shmerino
ola ths ginoun sthn ora tous kai tha exete valei kai seis to xeraki sas dhladh th syntagh sas.
kalh syntagh gia th megalh paraskeuh.
megales ebneuseis milaei h ousia kai eseis exete piasei to nahma eno emeis to apolamvanoume kathe mera!!!
grapste kai alles paromoies syntages.
μια μεγαλη αγκαλια σε οποιον σκεφτεται τετοια αριστουργηματα.
mia normal syntagh arketa pikantikh sthn eketelesh
η λέξεις είναι πέριττες διαβάστε απλά τη συνταγή και θα καταλάβετε
teleia kai shmera h epomenh omos lete na einai akoma kalhterh liges ores meinane.
gia gera pirounia
xtapodi vrika oyzo exo mezedakia synodeytika exo th syntagh thn ematha apexo kai anakatota ti mou leipei apla na to ftiaxo
to xtapodi einai gia to diagonisamo poiothtas geyshs.
Δημοσίευση σχολίου