- 500gr μύδια καθαρισμένα (ή κονσέρβα)
- 500 gr τομάτα ψιλοκομμένη ή τοματάκι κονσέρβα
- 500 gr ρύζι βρασμένο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1/2 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι (με προσοχή), πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια και αφού τα σωτάρουμε για 1 λεπτό, τα σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για ακόμα 1 λεπτό για να εξατμιστεί το αλκοόλ και με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα μύδια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Στην κατσαρόλα που έχει μείνει το λάδι από το σωτάρισμα, ρίχνουμε τη τομάτα και αφήνουμε να βράσει έως ότου να δέσει η σάλτσα.
Έπειτα προσθέτουμε τα μύδια στην σάλτσα, τα αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά (κατά τη διάρκεια που βράζουν τα μύδια, προσθέτουμε ακόμα ένα σφηνάκι κρασί στην σάλτσα).
Στη συνέχεια προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά για να ενσωματωθεί στη σάλτσα.
Όταν αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά το αφήνουμε στην κατσαρόλα για 10 λεπτά, για να αποροφηθούν όλα τα υγρά.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- 5-6 μερίδες
- 550-600
15 σχόλια:
mpravo paidia oraia syntagh
mudopilafo ora o
πολλες φορες οι λεξεις δεν εχουν νοημα και τι συγκεκριμενο φαγητο τα λεει ολα.
kalh orexh se osous exoun shmera mydia gia kai tha to ftiaxoun
midopilafo shmera o sef exei distei ta resta tou an kai mesovdamada ta katafernei spoudaia
moy aresei se sundiasmo me to geysignosth.
synexeia me nhstisima mou arese ayth h epilogh.
το τραπέζι μου σήμερα δεν έχει τη μυδοπίλαφο αύριο όμως....
bravo kalh psaria kai shmera
mia xara mydia xtapodaki kai kalamaria mmm
mia xara to savatokyriako tha to apolaysh olh h oikogeneia na stai kala.
tha gino syntoma melos seveste kai osous nisteuoun
to mydopilafo kai soupies einai 2 apo tis pio omorfes syntages sas.
mydopilafo gia panta
to faghto mou petyxe shmera na ste kala
Δημοσίευση σχολίου