ΥΛΙΚΑ
- 5 πιπεριές φούσκες μεσαίου μεγέθους
- 5 τομάτες, ώριμες μεσαίου μεγέθους
- 13 κουτ. της σούπας ρύζι κίτρινο (σπυρωτό)
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 4 κουτ. της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. της σούπας δυόσμο, φρέσκο (αποξηραμένο 1 κουτ.)
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλικομμένο
- 1 μεγάλη μελιτζάνα (τριμμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού)
- 2 κολοκυθάκια (τριμμένα στον στρίφτη του κρεμμυδιού)
- 2 πατάτες μέτριες (χονδροκομμένες, όπως όταν τις ψήνουμε στον φούρνο)
- 1 κονσερβα τοματάκι ψιλοκομμένο (γιατί τον χειμώνα οι τομάτες δεν είναι τόσο κόκκινες όσο το καλοκαίρι)
- 1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
- 1/4 του φλ. νερό
- αλάτι, πιπέρι
- λίγη φρυγανιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το ρύζι. Έπειτα πλένουμε τις τομάτες και τις πιπεριές και από την μεριά που είναι το κοτσάνι, κόβουμε 1 'καπάκι' και με ενα κουταλάκι αδειάζουμε προσεκτικά τη ψύχα από τις τομάτες και τους σπόρους από τις πιπεριές, χωρίς να χαλάσουμε το εξωτερικό περίβλημα.
Την ψύχα της τομάτας την περνάμε από το multi και την κρατάμε σε ενα μπωλ. Το εσωτερικό της τομάτας το πασπαλίζουμε ελαφρά με ζάχαρη.
Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει και σωτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μελιτζάνα και το κολοκύθι και αφου σωταριστούν 1-2 λεπτά προσθέτουμε την πολτοποιημένη τομάτα και την κονσέρβα τοματάκι, το ρύζι και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη φρυγανιά και το νερό.
Αφήνουμε τα υλικά να βρασουν για 7-8 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Τοποθετούμε τις τομάτες και τις πιπεριές σε ανάλογο ταψί και τις γεμίζουμε με το μείγμα που έχουμε μόλις ετοιμάσει, προσέχοντας να αφήσουμε κάποιο περιθώριο, γιατί το ρύζι θα διογκωθεί κατά το ψήσιμο. Αν περισέψει γέμιση, την προσθέτουμε στο ταψί ενδιάμεσα στα γεμιστά.
Τοποθετούμε το καπάκι στις τομάτες και τις πιπεριές, και βάζουμε ενδιάμεσα στα κενά τις πατάτες αφού τις έχουμε αλατίσει.
Ρίχνουμε στα γεμιστά λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, προσθέτουμε το νερό στο ταψί και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
Τα ψήνουμε στον φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 190 βαθμούς για περίπου 40-50 λεπτά (στο χαμηλότερο επίπεδο της σχάρας). Προσέχουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος μήπως χρειασθεί ακόμα λίγο νερό.
Προαιρετικά, λίγο πριν βγάλουμε τα γεμιστά από τον φούρνο, αφαιρούμε το καπάκι από τις τομάτες και τις πιπεριές και προσθέτουμε λίγη τριμμένη φέτα.
- 5 μερίδες
- 350-400 θερμίδες ανά μερίδα
12 σχόλια:
orai h syntagh sas
to stomaxaki mas tha to eyxarisththei soigoura.
kalh eukairia na xefugoume ligo apo ta kreatika.
kalh mas orexh
kai pali paidia tha sas po me polu eilikrineia oti eiste oi kaluteroiiiiiiii.....
ειναι ομορφο το φαγητο σας.
kalh epituxiasti blog
οσο βλεπω τισ συνταγες σας τοσο πιστευω πως αξιζει αυτη η προσπαθια.
mia xara ti xonepsa ki olas.
polles idees kai polles geyseis masprosferete apo th proth mera leitourgias tou blog/
καλη ορεξη σε οποιον τη φτιαξει αυριο αλλα και γενικα εγω ειμαι στη πρωτη κατηγορια.
mmouuurlliiaaaaa
Δημοσίευση σχολίου