- 1kgr μοσχάρι (κιλότο) κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2kgr μανιτάρια
- 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
- 6-8 κόκκους μπαχάρι
- 1 κομμάτι ξύλο κανέλλας
- 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- 250gr πολτό τομάτας
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεστένετε το ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σωτάρετε το κρέας από όλες τις μεριές. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το μπαχάρι και την κανέλλα και τα αφήνουμε 2 ακόμα λεπτά να σωταριστούν. Σβήνουμε με το κρασί, και αφού το αφήσουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό το αλκοόλ προσθέτουμε τον πολτό τομάτας, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε τόσο νερό (ζεστό) ώστε να σκεπασει το κρέας. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μόλις αρχίζει να βράζει μειώνουμε στο 1/3 την ένταση της φωτιάς και σιγοβράζουμε για 1 ώρα, έως ότου μαλακώσει το κρέας (αν κρίνουμε ότι χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό). Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σιγοβράζουμε για άλλα 20 -25 λεπτά έως ότου πηξει η σάλτσα.
Το συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι, πατάτες τηγανιτές (θα μας μαλώσει η διαιτολόγος...) ή φούρνου ή ακόμα και με πουρέ και βεβαίως με λευκό κρασί.
10 σχόλια:
einai mia kali syntagh
μια προταση εχω να κανω μοσχαρακι κοκκινιστο με μανιταρια και ροδελες κρεμυδιου μιλαμε για υπερσυνταγη
einai mia thaumasia suntagh
κάλη πρόταση για μεσημέρι
ωραία συνταγή
tha simfoniso me olous einai mia syntagh nostimotath esto kai an giaosous kanoume diaita den einai tis parousis
polu kali protasi
thn eftiaxa einai polu oraia
kali idea polu mou arese
nai
Δημοσίευση σχολίου