ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
  • 1kgr μοσχάρι (κιλότο) κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2kgr μανιτάρια
  • 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
  • 6-8 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κομμάτι ξύλο κανέλλας
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 250gr πολτό τομάτας
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεστένετε το ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σωτάρετε το κρέας από όλες τις μεριές. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το μπαχάρι και την κανέλλα και τα αφήνουμε 2 ακόμα λεπτά να σωταριστούν. Σβήνουμε με το κρασί, και αφού το αφήσουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό το αλκοόλ προσθέτουμε τον πολτό τομάτας, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε τόσο νερό (ζεστό) ώστε να σκεπασει το κρέας. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μόλις αρχίζει να βράζει μειώνουμε στο 1/3 την ένταση της φωτιάς και σιγοβράζουμε για 1 ώρα, έως ότου μαλακώσει το κρέας (αν κρίνουμε ότι χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό). Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σιγοβράζουμε για άλλα 20 -25 λεπτά έως ότου πηξει η σάλτσα.
Το συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι, πατάτες τηγανιτές (θα μας μαλώσει η διαιτολόγος...) ή φούρνου ή ακόμα και με πουρέ και βεβαίως με λευκό κρασί.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

einai mia kali syntagh

Ανώνυμος είπε...

μια προταση εχω να κανω μοσχαρακι κοκκινιστο με μανιταρια και ροδελες κρεμυδιου μιλαμε για υπερσυνταγη

fani είπε...

einai mia thaumasia suntagh

Ανώνυμος είπε...

κάλη πρόταση για μεσημέρι

Nina είπε...

ωραία συνταγή

iste είπε...

tha simfoniso me olous einai mia syntagh nostimotath esto kai an giaosous kanoume diaita den einai tis parousis

Ανώνυμος είπε...

polu kali protasi

Ανώνυμος είπε...

thn eftiaxa einai polu oraia

Ανώνυμος είπε...

kali idea polu mou arese

Ανώνυμος είπε...

nai